Το φορτηγό που χαιρετά ολο το σχολείο μας

Το φορτηγό που χαιρετά ολο το σχολείο μας

Ο οδηγός του κόρναρε ρυθμικά και μαζί με τους συνοδούς του, κάνοντας μια τόσο δύσκολη δουλειά, έβρισκαν το κουράγιο και χαιρετούσαν χαμογελαστά και εγκάρδια,όλο το σχολείο μας και φώναζαν "Καλήμερα, καλό μάθημα,παιδιά!

Αγαπητό Cretalive,

τώρα τα σχολειά στην πόλη μας είναι κλειστά, οι καιροί είναι δύσκολοι, και η πίεση είναι μεγάλη για όλους μας. Μέχρι την προηγούμενη εβδομάδα, όμως, που ήταν ανοιχτά, κάθε πρωί, 9.45, την ώρα του πρώτου διαλείμματος, περνούσε έξω από το Δημοτικό Σχολείο στον Κατσαμπά το φορτηγό της ανακύκλωσης.

Ο οδηγός του κόρναρε ρυθμικά και μαζί με τους συνοδούς του, κάνοντας μια τόσο δύσκολη δουλειά, έβρισκαν το κουράγιο και χαιρετούσαν χαμογελαστά και εγκάρδια,όλο το σχολείο μας και φώναζαν "Καλήμερα, καλό μάθημα,παιδιά!" και τα παιδιά περίμεναν- κι εγώ μαζί!- και έτρεχαν προς τα κάγκελα και χαιρετούσαν κι αυτά και φώναζαν "Καλημέρα!".

Και ήταν τόσο όμορφη η εικόνα, σα βγαλμένη από άλλη εποχή, μια αχτίδα ξενοιασιάς και ανθρωπιάς για όλους μας..!

Δεν ξέρω αν περνάει και από άλλα σχολεία το φορτηγό, δεν ξέρω πως ξεκίνησε ή πότε, ξέρω μόνο πως με κάτι τόσο απλό, σε 10 μόλις δευτερόλεπτα ,3 άνθρωποι μπορούν να κάνουν ένα ολόκληρο σχολείο να "σκάσει" ένα χαμόγελο, έστω και μικρό!

 

Τ.Τ.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ