Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας και η ελεύθερη είσοδος

Newsroom
Newsroom

"Τι ισχύει;" ρωτά αναγνώστης του Cretalive

Αγαπητό Cretalive, 

Μετά από επικοινωνία για να δούμε αν η είσοδος στο Mουσείο Φυσικής Ιστορίας είναι ελεύθερή την Κυριακή 03/04/2024 (πρώτη Κυριακή του μήνα) μας ενημέρωσαν ότι το μουσείο δεν είναι Δημόσιο και ότι είναι αυτοσυντηρούμενο για αυτό και δε συμμετέχει στο πρόγραμμα αυτό.

Βλέποντας όμως στο Διαύγεια τον κανονισμό λειτουργείας του διαπιστώσαμε τα εξής:

Άρθρο 1 - Αντικείμενο - Επωνυμία - Διάρθρωση - Εγκατάσταση :

1. Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Πανεπιστημίου Κρήτης ιδρύθηκε με το Π.Δ. 1082/1980 (ΦΕΚ Α΄ 274/3-12-1980) ανήκει στη Σχολή Θετικών και Τεχνολογικών Επιστημών (Σ.Θ.Τ.Ε.) του Πανεπιστημίου Κρήτης και καλύπτει εκπαιδευτικές και ερευνητικές ανάγκες της Σχολής αυτής.
2. Το Μουσείο στεγάζεται σε χώρους του Πανεπιστημίου Κρήτης στο Ηράκλειο. Οι μόνιμοι εκθεσιακοί - εκπαιδευτικοί του χώροι στεγάζονται σε κτίριο που έχει παραχωρηθεί για το σκοπό αυτό από το Δήμο Ηρακλείου και τη ΔΕΗ Α.Ε. και βρίσκονται επί της παραλιακής λεωφόρου Σοφοκλή Βενιζέλου στον κόλπο Δερματά Ηρακλείου.

Άρθρο 4 - Προσωπικό:
3. Το προσωπικό του Μουσείου αποτελείται από Καθηγητές και υπηρετούντες Λέκτορες [Διδακτικό Ερευνητικό Προσωπικό (ΔΕΠ)] του Πανεπιστημίου Κρήτης Άρθρο 7 - Έσοδα:
4. Τα έσοδα για τη λειτουργία του Μουσείου προέρχονται από τις διατιθέμενες από το Πανεπιστήμιο Κρήτης πιστώσεις του τακτικού προϋπολογισμού και του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων, καθώς και από άλλες επιχορηγήσεις από το Δημόσιο εθνικούς, ευρωπαϊκούς, ή διεθνείς οργανισμούς και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Και απλά αναρωτιόμαστε, πως γίνεται να επικαλούντο ότι δεν είναι δημόσιο;

Σύνδεσμος με τον κανονισμό λειτουργείας: https://www.uoc.gr/files/items/6/6116/o8bps469b7g-yg7.pdf

 

Ευχαριστούμε για την φιλοξενία
Ρ.Θ.

Διαβάστε εδώ τι απαντά το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης για την ελεύθερη είσοδο

Φωτογραφία αρχείου

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ