Ο σύλλογος "Φεστιβάλ Κρητικής Κουζίνας" σερβίρει για 10η χρονιά παράδοση και αγάπη

Newsroom
Newsroom

Έφτασε η στιγμή για το ετήσιο αντάμωμα των συλλόγων «9ο Φεστιβάλ Κρητικής Κουζίνας»

Ο σύλλογος ΦΕ.Κ.Κ., με την υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης  και τη συνδιοργάνωση των Π.Σ. Αποστολιανών, Τοπικού  Συμβουλίου και Ενορίας Αποστόλων, οργανώνει την Κυριακή 6 Αυγούστου στους Αποστόλους Πεδιάδος το ετήσιο αντάμωμα των συλλόγων, το «9ο Φεστιβάλ Κρητικής Κουζίνας».

Κάπως έτσι …«μαμαδίστικα»... ξεκίνησε πριν από 10 χρόνια το ταξίδι μας για το Φεστιβάλ Κρητικής Κουζίνας. Σαν να ήθελε να προστατέψει, σαν να ήθελε να θυμίσει, σαν να ήθελε να στηρίξει.

Το φαγητό είναι ένας τρόπος με τον οποίο δημιουργείς αναμνήσεις. Μέσα από τη συναισθηματική γαστρονομία σ' ένα συνονθύλευμα ανθρώπων, πολιτισμού και  παράδοσης, ταξιδεύεις την Κρήτη από τη Σητεία ως τα Χανιά. 

Το Φεστιβάλ Κρητικής Κουζίνας ήταν η έμπνευση, η Περιφέρεια Κρήτης, οι Πολιτιστικοί  Σύλλογοι, οι Φορείς και οι Αρωγοί… μια αγκαλιά… για να γιορτάσουμε παρέα τα δέκατα γενέθλια του συλλόγου ΦΕ.Κ.Κ., εγκαινιάζοντας και τον δικό του χώρο, την «κουζίνα» του δηλαδή, στους Αποστόλους Πεδιάδος, την Κυριακή 6 Αυγούστου. Στους Αποστόλους Πεδιάδος  που είναι και η έδρα του συλλόγου ΦΕ.Κ.Κ., οι κατσαρόλες θα αχνίσουν, οι κουτάλες θα ανακατέψουν γεύσεις αγαπημένες και λαχταριστές κι εσείς θα έχετε την ευκαιρία να μάθετε «μυστικά» για το δικό σας τραπέζι.

Το τραπέζι είναι οικογένεια και φίλοι, γέλια και χαρές, συζητήσεις και αναζητήσεις, γι' αυτό και θα είναι τιμή και χαρά να σας έχουμε κοντά μας στο «9ο Φεστιβάλ Κρητικής Κουζίνας» και να γνωρίσουμε παρέα τις συνταγές που θα ξεχωρίσουν στις κατηγορίες: 

1η κατηγορία (παραδοσιακή κρητική συνταγή, τοπικά προϊόντα, γεύση, βαθμός δυσκολίας, παρουσίαση)

2η κατηγορία (ιστορικά, κοινωνικά, θρησκευτικά και λαογραφικά στοιχεία)

3η κατηγορία (επιμελημένος, καλαίσθητος και παραδοσιακός στολισμό των πάγκων)

Η συμμετοχή των συλλόγων και των φορέων είναι δωρεάν.


 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ