Όταν η Κρητική μουσική σκηνή συναντά τη Ροκ...

Όταν η Κρητική μουσική σκηνή συναντά τη Ροκ...

Ο Δημήτρης Σπυριδάκης συνεργάζεται με τον Γιάννη Γιοκαρίνη

"Δύσκολη εποχή”. Ένα υπέροχο τραγούδι σε σύνθεση του Νίκου Παυλόπουλου και σε στίχους της Ύβας Κουμαντάκη που αναφέρεται στις δύσκολες συγκυρίες που διανύουμε αυτή την περίοδο, σε εποχές αβέβαιες όπου οι δυνάμεις και οι αντοχές μας δοκιμάζονται. Όμως στο τέλος υπάρχει ελπίδα, αφού όλοι μαζί ενωμένοι μπορούμε να καταφέρουμε πολλά! 

Οι ηλεκτρικοί ήχοι του τραγουδιού παντρεύονται με τους ρυθμικούς δρόμους του λαούτου και μέσα από μια δυναμική ενορχήστρωση, δημιουργούν ένα ηχητικό αποτέλεσμα σύγχρονο, ομοιογενές και ιδιαίτερο. Μέσα από τις ξεχωριστές ερμηνείες του καταξιωμένου καλλιτέχνη της ελληνικής ροκ σκηνής Γιάννη Γιοκαρίνη αλλά και το παραδοσιακό ηχόχρωμα του εμπνευσμένου τραγουδοποιού και ερμηνευτή Δημήτρη Σπυριδάκη αποδεικνύεται ότι η μουσική, όποιες καταβολές κι αν έχει, είναι μία και οφείλει να είναι ποιοτική.

Στίχοι:

 

Τώρα που όλα γύρω μας είναι για όλους ίδια Τώρα που μοιάζουν μακρινά οι βόλτες τα ταξίδια. Τώρα που ότι έκανες είναι χωρίς ουσία τώρα που δεν αξίζει πια καμιά περιουσία. Γύρισε λίγο μέσα σου το βλέμμα για να νιώσεις πως στη ζωή ρε φίλε μου θα πάρεις ότι δώσεις. Μία γραμμή λεπτή γραμμή δύση εγώ κι ανατολή εγώ εδώ κ εσύ εκεί σε δύσκολη εποχή. Τώρα που ξέρουμε καλά ποιόν λέμε άνθρωπο μας ποιοί αναπνέουν γύρω μας ποιοί θέλουν το καλό μας. Τώρα που σχόλια πικρά δεν έχουν σημασία τώρα που πράγματα απλά έχουν μεγάλη αξία.

Έπαιξαν οι Μουσικοί: Λαούτο: Δημήτρης Σπυριδάκης Πλήκτρα: Γιάννης Γιοκαρίνης Ηλεκτρικές Κιθάρες: Νίκος Καμισάκης Μπάσο: Γιάννης Γρηγορίου Τύμπανα: Μανώλης Νικολουδάκης Η Ηχογράφηση Λαούτου/ Ηλεκτρικές Κιθάρες/ Φωνή Δημήτρη Σπυριδάκη έγιναν στο Studio Κυπαρίσσι. Η Ηχογράφηση Πλήκτρων/ Φωνής Γιάννη Γιοκαρίνη έγιναν στο Home Studio Γιοκαρίνη. Η Ηχογράφηση Ηλ. μπάσου έγινε στο Home Studio Γιάννη Γρηγορίου Η Μίξη ήχου έγινε στο Studio 111 με ηχολήπτη τον Τάκη Αργυρίου Mastering: Τάκης Αργυρίου Studio 111 Τα γυρίσματα πραγματοποιήθηκαν στο Studio 111 Τάκη Αργυρίου Παραγωγή: Νίκος Παυλόπουλος Κάμερες: Γιάννης Γρηγορίου - Νίκος Κουκλινός Φωτισμός: Γιάννης Γρηγορίου Φροντιστές: Παρασχάκης Νίκος - Μαίρη Μεταξά - Κουκλινός Νίκος

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ