Ένα...ευχαριστώ το χρωστάμε στους "Ευρωπαίους Αλεξιπτωτιστές"!

Κώστας Μπογδανίδης
Κώστας Μπογδανίδης
Ένα...ευχαριστώ το χρωστάμε στους "Ευρωπαίους Αλεξιπτωτιστές"!

..μια τέτοια ιταμή και ανιστόρητη εκδήλωση ήταν η θρυαλλίδα που άναψε το καψούλι της δικής μας αφύπνισης. Μας θύμισαν ότι…υπάρχουμε, ότι είμαστε ακόμη ζωντανοί!

Του Κώστα Α.Μπογδανίδη

 

Ευτυχώς οι δημοσιογραφικές κεραίες πολύ γρήγορα έπιασαν τα…ακραία σήματα που έστελναν κάποιοι, περιφρονώντας την ιστορία και βεβηλώνοντας τα «άγια των αγίων» μιας ολόκληρης κοινωνίας, που για 80 χρόνια παραμένει περήφανη και νιώθει ευλογημένη από την προσφορά των προγόνων της. Τα μέσα ενημέρωσης- ανάμεσά τους η «Πατρίς» το cretalive και η «Δημοκρατία»- ανέδειξαν την ιερόσυλη προσπάθεια ορισμένων να…τιμήσουν στα αιματοβαμμένα χώματα της Κρήτης τους…Γερμανούς στρατιώτες του Γ’Ράιχ, για «τον ηρωισμό και την αξία» που έδειξαν στον στίβο μάχης! Οποίο θράσος, τέτοια ξεδιαντροπιά. Λες και έχουν περάσει αιώνες και παραγράφονται τα εγκλήματα. Λες και μπορούμε να ξεχάσουμε την ιστορία και μια από τι πλέον μαύρες σελίδες της που έγραψαν τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής! Ούτε οι ίδιοι οι στρατιώτες της Βέρμαχτ δεν θα τολμούσαν να σκεφτούν κάτι τέτοιο , δεν το έκαναν και οι επιζώντες όταν γυρνούσαν αργότερα στην Κρήτη για να αποτίσουν φόρο τιμής στους πεσόντες τους. Στέκονταν μακριά, σεμνά, ταπεινά και μετανιωμένοι (οι περισσότεροι) για το κακό που έκαναν κάθε φορά που επέστρεφαν στον τόπο του εγκλήματος.

Τώρα όμως που κάθισε λίγο ο κουρνιαχτός από την προκλητική φιέστα που ετοίμαζαν οι «ευρωπαίοι αλεξιπτωτιστές» οφείλουμε να τους πούμε κι ένα μεγάλο …ευχαριστώ! Για διάφορους λόγους.

Καταρχήν η κίνησή τους να οργανώσουν μια τέτοια ιταμή και ανιστόρητη εκδήλωση ήταν η θρυαλλίδα που άναψε το καψούλι της δικής μας αφύπνισης.  Μας θύμισαν ότι…υπάρχουμε, ότι είμαστε ακόμη ζωντανοί! Το άκουσμα και μόνο της πρόθεσης μάς έφερε όλους ενώπιον των ιστορικών μας ευθυνών. Μας ξύπνησε από τον λήθαργο και τη νιρβάνα που είχαμε όλο αυτό τον καιρό αποκοιμώμενοι στις δάφνες των πράξεων ηρωισμού των προγόνων μας. Λειτούργησε σαν ξυπνητήρι για όλους μας καθώς νομίζαμε πως όλα πια είναι εύκολα, κανείς δεν επιβουλεύεται τον τόπο και τις αξίες του. Και να που τίποτα δεν είναι αυτονόητο , πάντα υπάρχουν κίνδυνοι , τους οποίους όταν τους εντοπίσεις εγκαίρως μπορείς και ευκολότερα να τους αντιμετωπίσεις. Όταν το αυγό του φιδιού το βρεις έχεις επιλογές, όταν το ερπετό εκκολαφθεί το ΄χασες!

Υπό αυτή την έννοια ναι…χρωστάμε χάρη σε αυτό τον ακραίο και ολίγο ύποπτο σύνδεσμο των αλεξιπτωτιστών. Μας έκανε όλους να σκεφτούμε πατριωτικά και με ευθύνη, να σκεφτούμε σοβαρά. Όχι με πατριδοκάπηλο, υπερβολικό και…ανισόρροπο τρόπο. Ότι έχουμε χρέος να υπερασπιστούμε τα ιερά και τα όσια, χωρίς να βάλουμε εναντίον δικαίων και αδίκων.

Εάν δε το δούμε και διασταλτικά τους χρωστάμε…επιπλέον χάρη. Αφού κατάλαβαν εγκαίρως πως…δεν χωρούν μαγκιές και φτηνές δικαιολογίες και ακύρωσαν την εκδήλωση ( για πάντα ελπίζω)  Και δεν έδωσαν αφορμή σε κάποιους ανεγκέφαλους και…έτοιμους από καιρό «δικούς» μας να δημιουργήσουν ασκήμιες, να προβούν σε ακραίες πράξεις ή  δηλώσεις  που θα μας έκαναν χάσουμε το δίκιο μας.

Πρέπει δε να πω ότι ως σύγχρονοι δε και ταλαιπωρημένοι δημοκράτες πολίτες μάλλον…μας έκαναν και καλό με την απόφασή τους αυτή αφού γλιτώσαμε και από μερικούς …εν δυνάμει φιλόδοξους πολιτικάντηδες, όπως συνέβη 2-3 φορές τελευταία στον τόπο μας. Σε κάθε τέτοια «ιερή» μάζωξη προέκυπταν και ορισμένοι φουστανελοφόροι (με σαρίκια στην περίπτωσή μας)…αυτόχθονες αλεξιπτωτιστές,  που στο τέλος κατέληγαν στα βουλευτικά έδρανα! Κι αυτό κέρδος είναι!

 

 

Δημοσιεύθηκε στο ΣΤΙΓΜΑ της Πατρίδος

Δείτε επίσης:

Τι λέει ο Έλληνας αστυνομικός για την εμπλοκή του στην φιέστα Γερμανών αλεξιπτωτιστών στην Κρήτη

 

Παρά την ακύρωση της προκλητικής εκδήλωσης ο "θόρυβος" συνεχίζεται

Οργή και αντιδράσεις έκοψαν την προκλητική εκδήλωση

Ακύρωσαν την επίμαχη εκδήλωση μετά τις αντιδράσεις

Μετά τις αντιδράσεις "κατέβασαν" την αφίσα

Οργή για την προκλητική πρόθεση "εορτασμού" της γερμανικής εισβολής στην Κρήτη

Θα... γιορτάσουν στην Κρήτη την εισβολή των Γερμανών αλεξιπτωτιστών!

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη 

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ