Γιατί πρέπει σήμερα να ψηφίσουμε

Δημήτρης Μιμής
Δημήτρης Μιμής
Γιατί πρέπει σήμερα να ψηφίσουμε

Ποιόν πρέπει να ψηφήσουμε σήμερα

Του Δημήτρη Μιμή

Σε προηγούμενο άρθρο μου, που δημοσιεύτηκε στην ίδια στήλη του cretalive  στις 13 Νοέμβρη 2021, με τίτλο «Υπάρχει σήμερα σοσιαλισμός;» παρατήρησα ότι μέχρι την ημέρα εκείνη, κανένας υποψήφιος για τη θέση του προέδρου του ΚΙΝΑΛ  δεν είχε μιλήσει για τον σοσιαλισμό. Να γνωρίζουμε ότι ο σοσιαλισμός είναι η ουσία του ΠΑΣΟΚ και κατά προέκταση του ΚΙΝΑΛ. Χωρίς αυτόν τίποτα δεν μπορεί να γίνει. Αν υπάρχει αυτός, η νίκη είναι μπροστά μας.   Μετά την ημερομηνία αυτή, όσες ομιλίες και αν άκουσα, αλλά  και μηνύματα που έλαβα από όλους τους υποψήφιους προέδρους μονάχα ο  Γιώργος Παπανδρέου και ο  Χάρης Καστανίδης μίλησε καθαρά για σοσιαλισμό και ότι πρέπει να τον επαναφέρουμε στο προσκήνιο. Οι υπόλοιποι, υποψήφιοι για την προεδρία, περιστράφηκαν γύρο απ΄ όλα, άλλος επειδή το ξέχασε, άλλος επειδή δεν τον γνωρίζει και άλλος σκόπιμα.

Μέρα γιορτής που είναι σήμερα, μ΄  έπιασε το παράπονο. Δεν άκουσα τίποτα για σοσιαλισμό. Τίποτα απ΄ αυτά που έμαθα, τίποτα απ΄ αυτά έπραξα στη δουλειά μου, τίποτα απ΄ αυτά που γράφω κατά καιρούς  και όλα  αυτά με απογοητεύουν. Αναρωτήθηκα μάλιστα εάν έχω κάνει κάποιο  λάθος η μήπως οι καιροί είναι διαφορετικοί.    

Εγώ προσωπικά ξέρω εξ΄ αρχής και έχω την άποψη μου για  ποιος είναι ο καταλληλότερος για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ. Ποιος είναι όμως ο καταλληλότερος, μετά την αξιοπρεπέστατη  σοσιαλίστρια Φώφη, για τη θέση του προέδρου του ΚΙΝΑΛ εμείς όλοι μαζί  θα το προτείνουμε. 

Μέρα που είναι σήμερα, μέρα γιορτής για όλους τους σοσιαλιστές, δεν έχω σκοπό να επηρεάσω κανένα ψηφοφόρο. Ο καθένας να ψηφήσει αυτόν που θεωρεί καταλληλότερο  και που νομίζει ότι θα φέρει μπροστά το Κίνημα της  Αλλαγής και να το τοποθετήσει εκεί που αξίζει.  Κυρίως  να μην επηρεαζόμαστε από τις διάφορες δημοσκοπήσεις, οι οποίες συνήθως τέτοιες μέρες είναι  κατευθυνόμενες από διάφορα κέντρα,   που μόνο ένα σκοπό έχουν να παραπλανήσουν τους ψηφοφόρους προς ίδιον όφελος.  

Σήμερα ας πάρουμε μαζί μας ανθρώπους, που καταλαβαίνουν από σοσιαλισμό, και να πάμε να ψηφίσουμε. Αναδεικνύοντας τον καταλληλότερο, το κίνημα θα πάει μπροστά. Με τον νέο ηγέτη που θα έχει  σοσιαλιστικές κατευθύνσεις και ιδέες η νίκη σύντομα θα έρθει. Τι να κάνουμε έναν νέο ηγέτη που θα είναι μακριά από τις ιδέες μας, μακριά από το δρόμο που χάραξε ο Ανδρέας Παπανδρέου; Μόνο απογοήτευση θα μας φέρει και θα μετανιώσουμε για το ψήφο που του δώσαμε.

Σκοπός σήμερα είναι να φέρουμε αρκετό κόσμο στις κάλπες, άσχετα ποιον θα ψηφήσουν. Κυρίως να γυρίσουν πίσω στο ΠΑΣΟΚ χωρίς κανένα δισταγμό, τα παλιά μέλη που για ξεχωριστούς  λόγους ο καθένας είχαν  απομακρυνθεί από το σπίτι τους λόγω των απογοητεύσεων που είχαν  υποστεί.   

Ας περιμένουμε λοιπόν το απόγευμα, μετά τις 7 μ.μ. να ανακοινωθούν τα αποτελέσματα για να πάρουμε τη χαρά που τόσο μας έχει λείψει. 

Δείτε επίσης

Υπάρχει σήμερα σοσιαλισμός;

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ