Οι «ανίδεοι» και οι «επαϊοντες»

Απόστολος Τζίφας
Απόστολος Τζίφας
Οι «ανίδεοι» και οι «επαϊοντες»

Τα τελευταία κρούσματα κορωνοιού στο Παλαίκαστρο Σητείας ανέδειξε σοβαρές παθογένειες στον κομματικό και τοπικό αυτοδιοικητικό ιστό της περιφέρειας Σητείας.

Του Απόστολου Τζίφα

 

 

Mε αφορμή την  ανάρτηση της 18.1.21 του cretalive.gr σχετικά με το Παλαίκαστρο Σητείας  υπογραμμίζουμε  το γεγονός ότι για μία έξαρση του ιού στην περιοχή έχουν εμπλακεί: ΕΟΔΥ, Δήμος με όλες τις παρατάξεις ,κάτοικοι, κόμματα, βουλευτές, επαγγελματικές ενώσεις … Η παθογένεια αυτή δεν είναι η μοναδική στην περιοχή . Ας ρίξουμε μία σύντομη και περιεκτική ματιά στα γεγονότα της περιοχής.

Τα τελευταία κρούσματα κορωνοιού στο Παλαίκαστρο Σητείας ανέδειξε σοβαρές παθογένειες στον κομματικό και τοπικό αυτοδιοικητικό ιστό της περιφέρειας Σητείας.

Οι Χαρακτηρισμοί «Η υπεράσπιση της υγείας και της ζωής μας δε χωρά σε ανυπόγραφα άρθρα σκοπιμότητας!   Η  υπεράσπιση της υγείας και της ζωής μας ενόχλησαν κάποιους ευτυχώς ελάχιστους ( https://www.cretalive.gr/eida-akoysa/skliro-lockdown-sto-palaikastro-kai-oi-mikrokommatikes-anisyhies ) και « πληροφορώ  τον ανίδεο(?) αρθρογράφο  ότι ο ΕΟΔΥ δεν κινήθηκε καθόλου» ( www. style100 100.gr  9.1.21) από κομματικό παράγοντα της περιοχής δεν ανταποκρίνεται στα πραγματικά γεγονότα.

 Αντίθετα, ο τοπικός σύμβουλος Παλαικάστρου Νίκος Χατζηδάκης και ο αντιδήμαρχος πολιτικής προστασίας δήμου Σητείας Γεώργιος Αϊλαμάκης ανέδειξαν πραγματικές πτυχές του προβλήματος. Ο Νίκος Χατζηδάκης δήλωσε μεταξύ άλλων : «Η ασυνέπεια και η ανευθυνότητα όλων εκείνων που δεν πρόσεξαν μέσα στις γιορτές έφεραν άσχημα αποτελέσματα» (Ράδιο Λασίθι 8.1 21.). Ας σημειωθεί ότι η μεγάλη διασπορά των κρουσμάτων στην περιοχή αυτή οφείλεται κυρίως στην ανεξήγητη συμπεριφορά κατοίκων της με θετικό πρόσημο στον ιό. 

Ο Γεώργιος Αϊλαμάκης  κοινοποίησε  ένα απόσπασμα σχετικό με ενημερωτική συνάντηση των φορέων στο δημαρχείο Σητείας : «ένα ""ευχαριστώ"" είναι αρκετό....
Λίγα λόγια... πολλές πράξεις...
Ανθρωπιά - κατανόηση - ειλικρίνεια ..
Διοικήτρια 7ης ΔΥΠΕ Κρήτης Κα Λένα Μπορμπουδακη...(sitia on line 8.1.21).

Είναι γεγονός ότι η περιοχή της Σητείας είναι στο «κόκκινο» και χρειάζεται φροντίδα από την Πολιτεία, αν και τα κρούσματα μηδενίστηκαν (12.1.21). Αυτό που χρειάζεται  ακόμη είναι ατομική ευθύνη , ψυχραιμία και υπομονή για να καταπολεμηθεί ο κορωνοιός. 

Αντίθετα, κομματικοί και τοπικοί παράγοντες ενεργούν ως μόνιμοι «εισαγγελείς»  και «επαϊοντες» για όλα τα τοπικά προβλήματα. Κατέκλεισαν το γραπτό και ηλεκτρονικό τύπο με «καταγγελίες» , πολιτικά και κομματικά τσιτάτα, ως διδακτορικοί λοιμωξιολόγοι.   

Είναι τοις πάσι γνωστό ότι η περιοχή της Σητείας είναι σε μόνιμη υποανάπτυξη. Η τοπική κοινωνία θα πρέπει για κάθε πρόβλημα να αναδεικνύει τις πραγματικές διαστάσεις του και να απομονώνει τους αυτόκλητους υπερασπιστές των  δημόσιων  και τοπικών συμφερόντων και προβλημάτων.  

Δεν είναι τυχαίο ότι οι «επαϊοντες» αυτοί κομματικοί και όχι μόνο επιτίθενται σε κάθε άποψη που δεν «συνάδει» με τα γραφόμενά τους. Από την επίθεση αυτή δε «γλιτώνουν» ούτε τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης της Κρήτης,όπως συνέβη πρόσφατα σε άρθρο Ηλεκτρονικού Μέσου Ενημέρωσης: https://www.cretalive.gr/apopseis/siteia-periballon-ki-anaptyxi.

 

                                               ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΤΖΙΦΑΣ

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ