Ο αποχυμωτής και το σκουπάκι ...έκρυβαν ηρωίνη!

63χρονος κρατούμενος, για άλλη μια φορά, πίσω από υπόθεση διακίνησης ναρκωτικών

Για άλλη μια φορά απασχολεί τις διωκτικές αρχές ο 63χρονος κρατούμενος που μέσα από τις φυλακές τραβάει τα νήματα της διακίνησης ναρκωτικών. Ο 63χρονος, αποτελεί ... μοναδική περίπτωση, καθώς παρά τα δικαστήρια και παρά τις έρευνες στο κελί του, καταφέρνει απτόητος να διακινήσει ναρκωτικά δίνοντας εντολές σε συνεργούς του μέσα από την φυλακή.

Αν και είναι κρατούμενος των φυλακών Δομοκού, τις ημέρες αυτές βρίσκεται στις φυλακές Αλικαρνασσού καθώς έχει μεταχθεί για δίκη στο Εφετείο. Εκτός από τον 63χρονο στην υπόθεση φέρονται να εμπλέκονται τρία ακόμα πρόσωπα, ένας 42χρονος από Θεσσαλονίκη, που χαρακτηρίζεται ως «τσιράκι» του, έχει απασχολήσει στο παρελθόν και δυο πρόσωπα από το Ηράκλειο, ένας 39χρονος, παλιός γνώριμος, και μια 69χρονη, συγγενής του.

Αυτή τη φορά το πακέτο με τα περίπου 273 γραμμάρια ηρωίνης ήρθε στο Ηράκλειο από Θεσσαλονίκη με ... ταχυμεταφορική εταιρεία. Τα ναρκωτικά ήταν κρυμμένα μέσα σε ένα δέμα με έναν αποχυμωτή και ένα ηλεκτρικό σκουπάκι. Το δέμα έφθασε στο Ηράκλειο στις 5 Οκτωβρίου και το παρέλαβε δυο ημέρες μετά η 69χρονη, όμως αστυνομικοί της Δίωξης μπλόκαραν τη γυναίκα μαζί με το πακέτο.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι έγινε έρευνα στο κελί του 63χρονου όπου δε βρέθηκε και πάλι το παραμικρό, ακολούθησε έρευνα και στο σπίτι του 39χρονου, όπου βρέθηκε να καλλιεργεί μερικά δενδρύλλια, ενώ έχει ζητηθεί και η συνδρομή των αστυνομικών της Θεσσαλονίκης για να ερευνηθεί ο 42χρονος. Οι τρεις πρώτοι συνελήφθησαν και θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα.


Η επίσημη ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας:

Συνελήφθησαν, χθες (07.10.2019) στο Ηράκλειο από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου δύο ημεδαποί (39χρονος και 69χρονη) κατηγορούμενοι για τα κατά περίπτωση αδικήματα της κατοχής και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών και παραβάσεις της Νομοθεσίας περί όπλων.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο στοχευμένων ενεργειών και ειδικών δράσεων, που εκπονεί η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης για την καταπολέμηση της κατοχής και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών και ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, χθες (07.10.2019) από αστυνομικούς της ανωτέρω Υπηρεσίας οργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης εντοπίστηκε η 69χρονη κατά τον χρόνο που παρέλαβε δέμα από μεταφορική εταιρεία και συνελήφθη. Ακολούθησε έλεγχος κατά την διάρκεια του οποίου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν εντός του δέματος 10 αυτοσχέδιες συσκευασίες οι οποίες περιείχαν συνολικά 272,1 γραμμάρια ηρωίνης.

Από την αστυνομική έρευνα και προανάκριση καθώς και την κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, προέκυψε ότι την ποσότητα ναρκωτικών ουσιών απέστειλε 42χρονος ημεδαπός από τη Θεσσαλονίκη, την οποία παρέλαβε η 69χρονη με τελικό αποδέκτη τον 39χρονο ο οποίος και συνελήφθη.

Στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης αστυνομικής προανάκρισης, προέκυψε ότι ο 42χρονος με τον 39χρονο λειτουργούσαν κατ΄εντολή 63χρονου ημεδαπού, ο οποίος είναι έγκλειστος σε σωφρονιστικό κατάστημα.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του 39χρονου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

· 3 δενδρύλλια κάνναβης τα οποία καλλιεργούντο επιμελώς μέσα σε γλάστρες στο στάδιο της ανάπτυξης,

· 112 γραμμάρια κάνναβης,

· 3 κυνηγετικά όπλα

· ναρκωτικά δισκία χωρίς την απαιτούμενη από τον νόμο ιατρική συνταγή

· το χρηματικό ποσό των 280 ευρώ ως προερχόμενο από παράνομες δραστηριότητες

Η προανάκριση διενεργείται από Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου, ενώ οι συλληφθέντες με την σε βάρος της σχηματισθείσα δικογραφία, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου.


Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ