Η επιθεώρηση, οι διαφορετικές μάσκες και η κεκτημένη ταχύτητα των ελέγχων!

Η επιθεώρηση, οι διαφορετικές μάσκες και η κεκτημένη ταχύτητα των ελέγχων!

Ο Υπουργός έμεινε απόλυτα ικανοποιημένος από τους ελέγχους και την τήρηση των μέτρων

Το είπε τουλάχιστον τρεις φορές: Το φετινό καλοκαίρι είναι στοίχημα για τα επόμενα!

Ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Πλακιωτάκης, κατά την επίσκεψή του στο λιμάνι του Ηρακλείου(ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ) εξωτερίκευσε τις σκέψεις του  στον Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΟΛΗ ΑΕ κ. Μηνά Παπαδάκη και στον  Πρόεδρο του Δ.Σ ΟΛΗ κ. Ιωάννη Βαρδαβά: “Είναι πολύ σημαντικό οι επιβάτες να νιώθουν ασφαλείς” τους επισήμανε επίσης ο κ. Πλακιωτάκης την ώρα που ξεναγούνταν στον Επιβατικό Σταθμό.

1

Τα αναμνηστικά δώρα


Ο Υπουργός Ναυτιλίας όποτε... πιάνει λιμάνι, στο Ηράκλειο, δέχεται και αναμνηστικά δώρα του. Εκείνο που του πρόσφερε χθες βράδυ ο Λιμενάρχης Ηρακλείου κ. Ευθύμης Δουβής, ήταν απόλυτα ταιριαστό και συμβατό με τις περιστάσεις: Μια μάσκα με τον θυρεό του Λιμενικού!

Το χρώμα της μάσκας (βαθύ μπλε) άρεσε πολύ και στον κ. Πλακιωτάκη και στον Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΟΛΗ κ. Μηνά Παπαδάκη, που σχολίασε ότι αντιπροσωπεύει το χρώμα της θάλασσας, συνεπώς δένει με και με το... Υπουργό!

1

“Δεν ξεχνάμε να φοράμε τη μάσκα μας!” υπενθύμισε ο κ. Πλακιωτάκης – αν και κανείς δεν φαίνεται να το ξεχνάει πλέον.

Νωρίτερα η διοίκηση του ΟΛΗ, ο κ. Παπαδάκης και ο κ. Βαρδαβάς, είχε προσφέρει κι εκείνοι δώρο στον κ. Πλακιωτάκη.

1

Δεν τον... προλάβαιναν!


Ο Υπουργός έμεινε απόλυτα ικανοποιημένος από τους ελέγχους και την τήρηση των μέτρων. Και του έκανε πολύ θετική εντύπωση ότι και στους εξωτερικούς χώρους των πλοίων όπου ξεναγήθηκε οι επιβάτες, στη συντριπτική τους πλειοψηφία, φορούσαν μάσκες. Για τους εσωτερικούς, δεν το συζητάμε: Το πλήρωμα και οι ταξιδιώτες τηρούσαν κατά γράμμα το μέτρο.

Η επίσκεψη και οι έλεγχοι του κ. Πλακιωτάκη χαρακτηρίστηκαν από αστραπιαία ταχύτητα και από ουσία: Οι φωτογράφοι και οι οπερατέρ έτρεχαν πάνω – κάτω για να τον προλάβουν, ώσπου κάποιος εξ αυτών του ζήτησε να κατεβάσει... ταχύτητα: “Λίγο πιο αργά Υπουργέ, δεν σας προλαβαίνουμε!”.
 

1

Βλέποντας όλο αυτό που γινόταν, αρκετοί επιβάτες αιφνιδιάστηκαν αρχικά (ειδικά ένας νεαρός κύριος που έτρωγε, δίπλα στην... εξώπορτα που οδηγούσε στο κατάστρωμα!), αλλά μετά από ελάχιστα δευτερόλεπτα μπήκαν στο ... νόημα. Χαιρέτησαν και τους χαιρέτησε ο κ. Πλακιωτάκης, ο οποίος ευχήθηκε καλά ταξίδια και στο προσωπικό των πλοίων, και ιδιαίτερα στους καπετάνιους!

 

Η υπουργική συνάντηση, η πρόταση για φαγητό και η... στροφή στον Άγιο!


 Πατώντας στη... στεριά, τον κ. Πλακιωτάκη υποδέχθηκε ο Υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, που λίγο νωρίτερα είχε παρευρεθεί στη σύσκεψη για τα προβλήματα του κρασιού στην ΕΑΣΗ.

1

Στο λιμάνι βρέθηκε και ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ηρακλείου Βαγγέλης Καρκανάκης, ο οποίος λίγο πριν την αναχώρηση του Λασιθιώτη Υπουργού... έριξε την πρόταση: “Θα μείνεις για φαγητό;” - “Θα πάω στον Άγιο (Νικόλαο) τώρα” του απάντησε ο κ. Πλακιωτάκης, ευχαριστώντας τον πάντως για την πρόσκληση.

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ