Με 3,1 Ρίχτερ κι όμως... στο Αρκαλοχώρι τρομάζουν!

Με 3,1 Ρίχτερ κι όμως... στο Αρκαλοχώρι τρομάζουν!

Συνεχίζεται η σεισμική δραστηριότητα στην περιοχή με δονήσεις που έχουν μικρό εστιακό βάθος

Πριν περάσει ένα 24ωρο από τις επισημάνεις των ειδικών που συμμετείχαν στην σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας, ότι το φαινόμενο δεν έχει φτάσει στο τέλος του,  οι κάτοικοι στο Αρκαλοχώρι του Δήμου ΜΙνώα Πεδιάδος ανησύχησαν από μια ακόμα σεισμική δόνηση. 

Η νέα δόνηση, λίγα λεπτά πριν τις 10.00 το πρωί της Κυριακής, σύμφωνα με το Εργαστήριο Σεισμολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών ήταν 3,1 Ρίχτερ, ωστόσο έγινε ιδιαίτερα αισθητή, καθώς είχε μικρό εστιακό βάθος, μόλις στα 10 χιλιόμετρα. 

Σεισμός Αρκαλοχώρι

Υπενθυμίζεται ότι το Συντονιστικό Πολιτικής Προστασίας συνεδρίασε στο Αρκαλοχώρι, παρουσία του προέδρου του ΟΑΣΠ Ευθύμιου Λέκκα και του διευθυντή του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Άκη Τσελέντη, με φόντο την έντονη σεισμική δραστηριότητα στην περιοχή, τους τελευταίους δύο μήνες, που έχει προβληματίσει φορείς και κατοίκους.

Η συνεδρίαση έγινε με στόχο τη διερεύνηση της κατάστασης και την λήψη απόφασης για τα μέτρα τα οποία πρέπει να ληφθούν, όπως και τις δράσεις που πρέπει να αναπτυχθούν στο μέλλον «προκειμένου να καταστήσουμε την Κρήτη αλώβητη όχι μόνο για τους σεισμούς, αλλά και τα υπόλοιπα καταστροφικά φαινόμενα», όπως δήλωσε ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ.

Αν και ο κ. Λέκκας εμφανίστηκε καθησυχαστικός σε ό,τι αφορά το φαινόμενο (το οποίο πάντως σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία αναμένεται να συνεχιστεί για το επόμενο διάστημα) δεν απέκλεισε μια ακραία- όπως την χαρακτήρισε- περίπτωση σεισμικής δόνησης της τάξης των 5,2 ή και 5,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.


Δείτε επίσης:

Στην Κρήτη Λέκκας - Τσελέντης, για τους σεισμούς στην ενδοχώρα

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ