"Μη συνηθίζεις την βία - Πάρε κι εσύ θέση"

Το βίντεο - μήνυμα της Περιφέρειας Κρήτης, στο πλαίσιο των δράσεων για την αντιμετώπιση της έμφυλης βίας.

Με ένα βίντεο που δεν αφήνει κανένα ασυγκίνητο, η Περιφέρεια Κρήτης μεταφέρει το σύνθημα της φετινής εκστρατείας για την εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών.

«Μην συνηθίζεις τη βία. Πάρε και εσύ θέση», αναφέρεται στο κοινωνικό μήνυμα, το οποίο εντάσσεται στο πλαίσιο των δράσεων και εκδηλώσεων της Περιφέρειας, του Π.ΕΠ.Ι.Σ Κρήτης και του Αυτοτελούς Γραφείου Ισότητας. 


Υπενθυμίζεται ότι η 25η Νοεμβρίου θεσπίστηκε το 2000 από τη Γενική Συνέλευση του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών ως «Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών», με σκοπό την ενίσχυση της ευαισθητοποίησης των κυβερνήσεων, των διεθνών οργανισμών, των κοινωνικών φορέων και των τοπικών κοινωνιών και την συνένωση των δυνάμεων για το σχεδιασμό δράσεων και την ανάληψη πολιτικών για την αντιμετώπιση της έμφυλης βίας.

 Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα των δράσεων που οργανώνουν  η  Περιφέρεια Κρήτης, η Περιφερειακή Επιτροπή Ισότητας των Φύλων Κρήτης (ΠΕΠΙΣ Κρήτης) και το Αυτοτελές Γραφείο Ισότητας, σε συνεργασία με τον Δήμο  Ηρακλείου, μέσω της Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας ΕΔΩ 

 

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ