Οι «αποθήκες», η κακή… αποτύπωση και η απάντηση

Οι «αποθήκες», η κακή… αποτύπωση και η απάντηση

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις από τη συνέντευξη της Αν.Γκίκα στο Livetalks

 

Πολύ θόρυβο δημιούργησε η συνέντευξη της Γενικής Γραμματέως του Υπουργείου Παιδείας Αναστασίας Γκίκα στο Livetalks, στη διάρκεια της οποίας αποκάλυψε ότι γίνεται προσπάθεια – έστω και την τελευταία στιγμή – να βρεθούν αίθουσες σε σχολεία της πόλης για να στεγάσουν τον Σεπτέμβριο τα παιδιά 4 ετών στο πλαίσιο εφαρμογής της δίχρονης προσχολικής εκπαίδευσης.

Η κα. Γκίκα με δήλωσή της ζητά να αποκατασταθεί η… αλήθεια ενώ μέμφεται το δημοσιογραφικό τμήμα του Cretalive για «κακή αποτύπωση», την ώρα που η ίδια σε σύσκεψη στο Δήμο Ηρακλείου το Σάββατο 11 Ιουλίου είχε δηλώσει απευθυνόμενη στους συνομιλητές της: "Σε κάθε Δημοτικό της χώρας υπάρχουν αίθουσες που χρησιμοποιούνται ως αποθήκες. Σαν δεύτερη λύση ανάγκης, δεν υπάρχει περίπτωση να μην βρείτε τέτοιες αίθουσες"

Στο δε ρεπορτάζ της 14ης Ιουλίου υπό τον τίτλο «Στο "ψάξιμο" αιθουσών για τη δίχρονη προσχολική - Πόσες έχουν βρεθεί έως τώρα», πουθενά δεν αναφέρεται ότι στο πλαίσιο της ραδιοφωνικής συνέντευξης επανέλαβε την ίδια φράση, αλλά γίνεται η σχετική παραπομπή (link) στη σύσκεψη στη Λότζια. Είπε βέβαια πολλά άλλα, που μαθαίνουμε ότι ενόχλησαν πολύ και πολλούς αλλά δεν είναι της παρούσης. 

Όσον αφορά την ορθή αποτύπωση των όσων είπε, υπάρχει πάντα το ηχητικό απόσπασμα της συνέντευξης για να γίνει η αντιπαραβολή ενώ για τις... «αποθήκες», ευτυχώς η σύσκεψη ήταν ανοιχτή και οι αυτήκοοι μάρτυρες πολλοί.

Μήπως τελικά, καμιά φορά, η προσπάθεια διάψευσης είναι... χειρότερη από την αρχική δήλωση; 

Παραθέτουμε όπως κάνουμε πάντα άλλωστε, αυτούσια τη δήλωσή της:

“Προς αποκατάσταση της αλήθειας δηλώνω απερίφραστα ότι η παρότρυνσή μου για εύρεση αιθουσών αναφέρετο σε κανονικές αίθουσες σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που δεν χρησιμοποιούνται για διδασκαλία αυτή την χρονική περίοδο και ουδέποτε υπενόησα “αποθηκευτικούς χώρους”, όπως κακώς αποτυπώθηκε στην από 14.07.2020 ανάρτησή σας που φέρει τον τίτλο: «Στο “ψάξιμο” αιθουσών για τη δίχρονη προσχολική – Πόσες έχουν βρεθεί ως τώρα».”.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ