Στο βήμα της βουλής με μπλουζάκι για τα Τέμπη η Μαρία Απατζίδη

Αντιδράσεις στη βουλή από την ενέργεια της βουλευτή του ΜέΡΑ25

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει η ενέργεια της βουλευτή του ΜέΡΑ25 Μαρίας Απατζίδη να ανέβει στο βήμα της βουλής με ένα μαύρο μπλουζάκι στο οποίο αναγραφόταν "57 νεκροί - 156 υποκριτές" ως μήνυμα για την εθνική τραγωδία των Τεμπών. Στο κέντρο της στάμπας δέσποζαν δύο διασταυρωμένες σιδηροδρομικές γραμμές που σχημάτιζαν το σχήμα του σταυρού. Η Μαρία Απατζίδη η οποία μέχρι να ανέβει στο βήμα κρατούσε κουμπωμένο το σακάκι που φορούσε, το άνοιξε αφήνοντας να φανεί το μήνυμα διαμαρτυρίας που ήθελε να επικοινωνήσει. 

Στο γεγονός αναφέρθηκε ο προεδρεύων Νικήτας Κακλαμάνης ο οποίος σημείωσε:

«Εγώ σεβόμενος τον Κανονισμό της Βουλής που δεν επιτρέπει στους προεδρεύοντες να σχολιάζουν βουλευτές δεν θα το σχολιάσω από εδώ. Αλλά δεσμεύομαι πως με την πρώτη ευκαιρία,  δημοσίως θα πάρει πολύ σκληρή απάντηση».

Η ανακοίνωση της ΝΔ

Στο γεγονός αναφέρθηκε με ανακοίνωσή της και η ΝΔ, στην οποία επισημαίνονται τα εξής:

«Τη στιγμή που οι πολίτες ζητούν από όλους σοβαρότητα, υπευθυνότητα και ειλικρίνεια, κάποιοι συνεχίζουν να εργαλειοποιούν το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών για μικροπολιτικές σκοπιμότητες. Η βουλευτής του ΜέΡΑ25 Μαρία Απατζίδη που πριν από δύο εβδομάδες είχε αποκαλέσει την Κυβέρνηση «δολοφόνο», ανέβηκε σήμερα στο Βήμα της Βουλής φορώντας μπλούζα που έγραφε «57 νεκροί, 156 υποκριτές». Πρόκειται για μια ακόμη επικίνδυνη, χυδαία και απαράδεκτη πράξη εκφασισμού, που δεν έχει καμία θέση στον ναό της Δημοκρατίας μας. Καλούμε τον Γραμματέα του ΜέΡΑ25 να καταδικάσει έμπρακτα τις συγκεκριμένες ενέργειες, όπως οφείλουν να κάνουν και όλα τα κόμματα του Ελληνικού Κοινοβουλίου».

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ