Τα... τρεχάματα της πυροσβεστικής κάθε χρόνο τέτοια εποχή

Οι απρόσεκτοι τουρίστες και οι δεκάδες επιχειρήσεις της πυροσβεστικής

Η τουριστική περίοδος άνοιξε, η Κρήτη γεμίζει από τουρίστες που απολαμβάνουν τα μέρη του νησιού, οι περιπατητές ανακαλύπτουν τις ομορφιές και τα σπάνια σημεία και η πυροσβεστική... τρέχει!

Κάθε χρόνο τέτοια εποχή η πυροσβεστική βρίσκεται σε επιφυλακή: για τις φωτιές και τους... απρόσεκτους τουρίστες. Βλέπετε, οι περίπατοι κρύβουν κινδύνους και δεν είναι υπερβολή να αναφέρουμε ότι καθημερινά οι άνδρες του Σώματος βρίσκονται αντιμέτωποι με πολλά περιστατικά τραυματισμών και εγκλωβισμών.

Τη Δευτέρα, για παράδειγμα, Γερμανός περιπατητής τραυματίστηκε στο Σφακιανό Φαράγγι με αποτέλεσμα να καλέσει βοήθεια και να στηθεί επιχείρηση για τον εντοπισμό του και τη μεταφορά του στο νοσοκομείο.

Περιστατικά σαν κι αυτό καθημερινά και πολλά. Απρόσεκτοι και γεμάτοι ενθουσιασμό οι τουρίστες, θέλουν να περπατήσουν το νησί, να απολαύσουν τους "θησαυρούς" του, αλλά αγνοούν τους κινδύνους και η απροσεξία τους κινητοποιεί την Πυροσβεστική. Πολλές φορές, μάλιστα, οι επιχειρήσεις γίνονται κάτω από αντίξοες συνθήκες και σε δύσβατες περιοχές.

Τα περιστατικά προφανώς και δεν θα τελειώσουν, η Κρήτη είναι πόλος έλξης για τους περιπατητές, ωστόσο η Πυροσβεστική "κρούει" τον κώδωνα κινδύνου για τις "παγίδες" που κρύβονται σε σημεία άγνωστα για τους τουρίστες.

 

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ