Αυτά είναι τα χρήματα που κατασχέθηκαν από το σπίτι της Καϊλή!

Newsroom
Newsroom

Φωτογραφία ντοκουμέντο από την Ομοσπονδιακή Αστυνομία του Βελγίου

Περισσότερα από ενάμιση εκατομμύριο ευρώ σε μετρητά εντοπίστηκαν στο σπίτι του πρώην Ιταλού ευρωβουλευτή Pier Antonio Panzeri και της Ελληνίδας ευρωβουλευτή, Εύας Καϊλή. Τα στοιχεία αυτά προκύπτουν από τις πληροφορίες της Le Soir και Knack, οι οποίες μάλιστα δημοσίευσαν τη φωτογραφία της κατάσχεσης των χρημάτων.

Δείτε τη φωτογραφία της Ομοσπονδιακής Αστυνομίας του Βελγίου:

Εύα Καϊλή διαφθορά, χρήματα

Ειδικότερα, σύμφωνα με όσα δημοσιεύει η βελγική Le Soir κατά τις έρευνες στο σπίτι της Εύας Καϊλή και του συντρόφου της, στη βαλίτσα του πατέρα της, αλλά και στο σπίτι του Ιταλού, πρώην ευρωβουλευτή, Πιερ Αντόνιο Παντσέρι εντοπίστηκαν πάνω από 1.500.000 ευρώ.

Η εν λόγω είδηση ανατρέπει όσα γνωρίζαμε, αφού μέχρι στιγμής υπήρχε αναφορά για τα 600.000 ευρώ, που εντοπίστηκαν στη βαλίτσα του πατέρα της, ο οποίος προσπαθούσε να διαφύγει από ξενοδοχείο των Βρυξελλών, καθώς και για 150.000 σε μετρητά που είχαν εντοπιστεί στο σπίτι της πρώην -πλέον- αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Συγκεκριμένα, από τα νέα δεδομένα προκύπτει πως κατά τη διάρκεια έρευνας στο σπίτι του Πιερ Αντόνιο Παντζέρι στις Βρυξέλλες, οι ερευνητές της Ομοσπονδιακής Δικαστικής Αστυνομίας ανακάλυψαν περίπου 600.000 ευρώ. Σε αυτό προστίθενται τα χρήματα που βρέθηκαν στην κατοχή του πατέρα της Εύας Καϊλή (ακόμα 600.000 ευρώ), καθώς και τα χρήματα που εντοπίστηκαν στο σπίτι της Ευρωβουλευτού και του συντρόφου της Φραντζέσκο Τζιόρτζι στις Βρυξέλλες.

Το σύνολο, σύμφωνα πάντα με τα βελγικά ΜΜΕ, ξεπερνά τα 1,5 εκατομμύρια ευρώ.

Η Ομοσπονδιακή Αστυνομία είναι εκείνη που έχει αναλάβει την έρευνα για το σκάνδαλο διαφθοράς στο Ευρωκοινοβούλιο.

Υπενθυμίζεται πως σχεδόν ομόφωνα, η ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου  αποφάσισε το μεσημέρι της Τρίτης την καθαίρεση της Εύας Καϊλή από τη θέση της αντιπροέδρου. Πιο συγκεκριμένα, η Ολομέλεια ψήφισε με 625 ψήφους υπέρ, μία κατά και δύο αποχές τον πρόωρο τερματισμό της θητείας της.

Πηγές: parapolitika.gr, in.gr

Διαβάστε επίσης:

Σχεδόν ομόφωνη η απόφαση για την καθαίρεση της Εύας Καϊλή

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ