Παναγιώτης Αρκουμανέας: Το παρασκήνιο πίσω από τις φήμες για παραίτηση

Παναγιώτης Αρκουμανέας: Το παρασκήνιο πίσω από τις φήμες για παραίτηση

Όλο το παρασκήνιο γύρω από τη φημολογία για παραίτηση του Προέδρου του ΕΟΔΥ

Εδώ και μέρες είχαν αρχίσει να φουντώνουν οι φήμες γύρω από το όνομα του Προέδρου του ΕΟΔΥ Παναγιώτη Αρκουμανέα περί παραίτησης.  Οι φήμες βέβαια δεν κυκλοφόρησαν τυχαία, καθώς άρχισαν να διακινούνται από την ημέρα του ανασχηματισμού και μετά.  Πολλοί μάλιστα συνέδεσαν τις φήμες για την πιθανότητα αποχώρησης Αρκουμανέα από τον ΕΟΔΥ, με την αλλαγή πόστου του στενού του φίλου Βασίλη Κικίλια ο οποίος μετακινήθηκε στο υπουργείο Τουρισμού από το υπουργείο Υγείας. 

Φούντωσαν οι φήμες

Και ο ίδιος πάντως ο Παναγιώτης Αρκουμανέας δεν έκρυψε τη διάθεσή του να αποχωρήσει από το τιμόνι του ΕΟΔΥ αμέσως μόλις αποχώρησε ο στενός του φίλος Βασίλης Κικίλιας ο οποίος και τον επέλεξε για τη συγκεκριμένη θέση.  Μάλιστα πολλοί συνομιλητές του ακόμη και την ίδια μέρα της «παράδοσης- παραλαβής» στο υπουργείο Υγείας οπότε και αποχώρησε ο Βασίλης Κικίλιας, άκουσαν τον κ. Αρκουμανέα να ψιθυρίζει ότι «έκλεισε τον κύκλο του στον ΕΟΔΥ» και άλλα αντίστοιχα. 

Οι κακεντρεχείς πάντως έλεγαν ότι η διάθεσή του να αποχωρήσει από τον Οργανισμό εν μέσω μάλιστα 4ου κύματος της πανδημίας, πιθανώς να οφείλεται και στο γεγονός ότι θα έπαυε πια να βρίσκεται σε ένα προστατευμένο περιβάλλον. 

Εξάλλου το Μέγαρο Μαξίμου, όπως μεταφέρουν υψηλόβαθμες κυβερνητικές πηγές στο ethnos.gr, από την αρχή της πανδημίας από τον ΕΟΔΥ είχε εκφράσει δυσαρέσκεια για διάφορους χειρισμούς, τόσο σε σχέση με τον επικοινωνιακό χειρισμό, όσο και για την ουσία. 

Αξιοσημείωτο είναι πάντως ότι η νυν ηγεσία του υπουργείου Υγείας δεν φέρεται να είχε πρόθεση να κάνει αλλαγές στα πρόσωπα των Οργανισμών. Ωστόσο όπως τονίζουν πηγές του ethnos.gr, μετά τη φημολογία περί παραίτησης Αρκουμανέα είναι ήδη έτοιμη για τη διάδοχη κατάσταση, σε συνεννόηση μάλιστα με το Μέγαρο Μαξίμου. 

Οι φήμες πάντως θέλουν τον Πρόεδρο του ΕΟΔΥ να επιθυμεί να μετακινηθεί προς το υπουργείο Τουρισμού όπου ιδανικά θα ήθελε να αναλάβει ακόμη και θέση Γενικού Γραμματέα. Εδώ όμως το πράγμα περιπλέκεται, καθώς οι Γενικοί Γραμματείς πάντοτε επιλέγονται με την υπογραφή του Μεγάρου Μαξίμου και είναι άγνωστο εάν οι ένοικοι του Μεγάρου θα επιθυμούσαν μία τέτοια εξέλιξη. 

Γεγονός βέβαια που φέρνει σε μάλλον δύσκολη θέση τον Πρόεδρο του ΕΟΔΥ, αφού ειδικά τις τελευταίες ώρες ζει ανάμεσα σε φημολογίες και ερωτήσεις από στελέχη και μη, σχετικά με το αν αποχωρεί ή όχι.  Από την άλλη το όργιο φημών έχει προκαλέσει αναστάτωση και στους εργαζόμενους στον ΕΟΔΥ, μεταφέρουν καλά γνωρίζοντες στο ethnos.gr. Και πως θα μπορούσε να ήταν αλλιώς, αφού οι περισσότεροι αναρωτιούνται τι θα γίνει στη συνέχεια. 

Το βέβαιον είναι πως ακόμη και το Μέγαρο Μαξίμου παρακολουθεί στενά το θέμα περιμένοντας την όποια κίνηση Αρκουμανέα. Εάν δηλαδή θα επιβεβαιώσει τις φήμες και θα παραδώσει γραπτώς την παραίτησή του στον υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη ή αν απλά η φημολογία …σβήσει όπως ήρθε. 

 

Δείτε επίσης:

 

Υπό παραίτηση ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ