Η ιστορία της Κυριακής: Βροντάκηδες και Φουρτουνάκηδες - Τα παραλειπόμενα μιας ταινίας που γυρίστηκε στην Κρήτη!

Η ιστορία της Κυριακής: Βροντάκηδες και Φουρτουνάκηδες - Τα παραλειπόμενα μιας ταινίας που γυρίστηκε στην Κρήτη!
Ελίνα Φαρσάρη
Ελίνα Φαρσάρη

Παλιός ελληνικός κινηματογράφος στην Κρήτη – Τα παραλειπόμενα μιας ταινίας που αγαπήσαμε!

Με ένα διαφορετικό επεισόδιο επιστρέφει η «Ιστορία της Κυριακής». Στο νέο της podcast η Ελίνα Φαρσάρη ασχολείται με μία αξέχαστη ταινία του ελληνικού κινηματογράφου που σχετίζεται έμμεσα αλλά και άμεσα με την Κρήτη. 

Ο λόγος για τη «Νεράιδα και το παλικάρι» ή αλλιώς την πασίγνωστη «βεντέτα» των Βροντάκηδων και των Φουρτουνάκηδων. Στην ταινία αυτά του 1969, στα τέλη δηλαδή της περιόδου που χαρακτήρισε ως η «χρυσή εποχή» του εμπορικού εγχώριου κινηματογράφου πρωταγωνιστούσε η Αλίκη Βουγιουκλάκη και ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ. 

Η ταινία που βασίστηκε στο εμβληματικό έργο του Σαίξπηρ «Ρωμαίος και Ιουλιέτα» γυρίστηκε στην Κρήτη, σε περιοχές των Χανίων και του Λασιθίου και στο επεισόδιο αυτό σταχυολογούμε όλα τα παραλειπόμενα από τη δημοφιλή αυτή παραγωγή της Φίνος Φιλμ που όταν προβλήθηκε έγινε αμέσως μεγάλη επιτυχία. 

Σε αυτό το επεισόδιο μαθαίνουμε επίσης διάφορα ενδιαφέροντα στοιχεία για τον ελληνικό κινηματογράφο εν γένει, για το ντουμπλάρισμα της Αλίκης από τη σωσία της, και ποιος σπουδαίος σκηνοθέτης παραχώρησε το σπίτι του για τις ανάγκες των γυρισμάτων. Ενδιαφέρουσες είναι οι πληροφορίες για τη μουσική επένδυση του φιλμ αλλά και σε ποιον ήταν αφιερωμένο το τραγούδι «Νανούρισμα», το πιο χαρακτηριστικό ίσως ολόκληρης της ταινίας.

Ακούστε το νέο απολαυστικό επεισόδιο:

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ