Η Ιστορία της Κυριακής: Τα "best of" του 2022

Ελίνα Φαρσάρη
Ελίνα Φαρσάρη

Τα επεισόδια που αγαπήσατε περισσότερο τη χρονιά που μόλις πέρασε - Ακούστε ξανά τα πιο δημοφιλή

Πρωτοχρονιά και η "Ιστορία της Κυριακής" κάνει τον δικό της απολογισμό για τη χρονιά που μόλις πέρασε. Έχοντας ήδη συμπληρώσει τα 52 επεισόδια, το αγαπημένο σας podcast επιστρέφει αυτή την Κυριακή υπενθυμίζοντας σας τα τρία πιο δημοφιλή του 2022, αυτά δηλαδή που ακούσατε περισσότερο, σχολιάσατε και μοιράσατε. 

Ο ληστής με τις γλαδιόλες

Θόδωρος Βενάρδος

Στην τρίτη θέση των προτιμήσεων σας "ήρθε" η ιστορία του Θόδωρου Βενάρδου, που έγινε γνωστός στη σύγχρονη μεταπολεμική ελληνική ιστορία με το παρατσούκλι που του προσέδωσαν οι εφημερίδες της εποχής, ως ο "ληστής με τις γλαδιόλες". Ο ληστής τραπεζών με τους αβρούς τρόπους και το παρουσιαστικό που παρέπεμπε σε σταρ του κινηματογράφου μετατράπηκε σε λαϊκό ήρωα και απασχόλησε την ελληνική κοινή γνώμη για περισσότερο από μια δεκαετία μέχρι το δραματικό τέλος του στις φυλακές του Κορυδαλλού.

Ακούστε το podcast:

Ο Μιμίκος και η Μαίρη

Ο Μιμίκος και η Μαίρη

Αυτή η ιστορία αγάπης με δραματικό φινάλε από την εποχή της ελληνικής "μπελ επόκ" συγκλόνισε την την κοινή γνώμη της εποχής και μολονότι εκτυλίχθηκε στα τέλη του 19ου αιώνα, παρέμεινε στη συλλογική μνήμη. Το παιχνίδι που έπαιξε η μοίρα στον Μιμίκο τον γιατρό και την πριγκιπική γκουβερνάντα Μαίρη Βέμπερ, έγινε ταινία του ελληνικού κινηματογράφου και το ζευγάρι των αδικοχαμένων εραστών σύμβολο των ερωτευμένων. Η ιστορία τους έγινε ένα από τα πιο δημοφιλή επεισόδια της "Ιστορίας της Κυριακής".

Ακούστε το ξανά:

Ο μυθικός φύλακας της Κρήτης

Τάλως

Το επεισόδιο που αναδείχθηκε ως το πιο δημοφιλές του 2022 προέρχεται από την ενότητα της μυθολογίας και αφορούσε στις διάφορες εκδοχές που συνοδεύουν τον Τάλω, τον μυθικό φύλακα της μινωικής Κρήτης. Επρόκειτο για την πρώτη ανθρωπόμορφη μηχανή, το πρώτο ρομπότ που επινόησε η ανθρώπινη φαντασία. Ο χάλκινος γίγαντας ηρωοποιήθηκε και αγαπήθηκε ιδιαίτερα στην Κρήτη. Με τον ήρωα αυτόν συνδέεται το σπήλαιο του Μελιδονίου αλλά και ο μύθος του αρχιτέκτονα Δαίδαλου, όπως και εκείνος της αργοναυτικής εκστρατείας.

Ακούστε το επεισόδιο:

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ