Αυτοψία στο αποχετευτικό έργο στο Μέσα Λασιθάκι

Newsroom
Newsroom

Από τον Δήμαρχο Οροπεδίου Λασιθίου Γιάννη Στεφανάκη

Αυτοψία για την εξέλιξη του μεγάλου έργου υποδομών «Κατασκευή αποχέτευσης λυμάτων και ομβρίων στον οικισμό Μέσα Λασιθάκι» της κοινότητας Μέσα Λασιθίου πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Οροπεδίου Λασιθίου Γιάννης Στεφανάκης συνοδευόμενος από τον προϊστάμενο της τεχνικής υπηρεσίας Μανόλη Παντατωσάκη, τον αντιδήμαρχο υποδομών Γιώργο Στρατάκη και τον πρόεδρο της κοινότητας Μέσα Λασιθίου Μιχάλη Φαρσάρη.

Αποχετευτικό δίκτυο Δήμος Οροπεδίου

Αντικείμενο του έργου είναι η εκτέλεση εργασιών για την κατασκευή δικτύου αποχέτευσης λυμάτων και ομβρίων σε υφιστάμενους δημοτικούς δρόμους του οικισμού. Συγκεκριμένα προβλέπονται: 

Η κατασκευή δικτύου αποχέτευσης λυμάτων, η οποία γίνεται επί των δημοτικών δρόμων του οικισμού και   ακολουθεί τον κοινόχρηστο αγροτικό δρόμο έως τον υπάρχοντα σηπτικό βόθρο με σύστημα υπεδάφειας διάθεσης. 

δήμος Οροπέδιου αποχετευτικό έργο

Η κατασκευή αγωγού ομβρίων, ο οποίος θα είναι δίπλα στον αγωγό λυμάτων και θα οδηγεί τα νερά σε υπάρχον γεφυράκι επί του επαρχιακού δρόμου.

Το έργο προϋπολογισμού 200.000,00€ εκτελείται από τον Δήμο Οροπεδίου Λασιθίου με χρηματοδότηση  της Περιφέρεια Κρήτης με τεχνικό δελτίο που είχε υποβάλλει ο δήμαρχος.

Για την σημαντική αυτή αναπτυξιακή υποδομή ο Δήμαρχος Γιάννης Στεφανάκης ανέφερε: «Με το μεγάλο και ιδιαίτερα δύσκολο αυτό έργο δημιουργούμε μια έντονη προοπτική ανάπτυξης στον οικισμό Μέσα Λασιθάκι και με παράλληλα έργα και στο μέσα Λασίθι, καλύπτοντας τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας, των μονίμων κατοίκων και των ιδιοκτητών. 

Δήμος Οροπεδίου αποχευτευτικό έργο

Παράλληλα το έργο θα συνεισφέρει στην ανάπτυξη του αγροτοτουρισμού, καθώς η περιοχή διαθέτει μοναδικά παραδοσιακές οικίες. Ο Δήμος Οροπεδίου είναι παρόν σε όλους τους οικισμούς του Δήμου, με έργα και παρεμβάσεις προς όφελος των δημοτών, αξιοποιώντας χρηματοδοτήσεις αναπτυξιακών προγραμμάτων». 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Λασίθι

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ