Εντυπωσιάζει η ανακαινισμένη Λότζια- Δείτε φωτογραφίες

Μαρία Αγαπάκη
Μαρία Αγαπάκη

Εγκαίνια στο ιστορικό κτίριο μετά τις εργασίες ενεργειακής αναβάθμισης

Σε πανηγυρικό κλίμα πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια στο ανακαινισμένο κτίριο της Λότζια όπου στεγάζεται το Δημαρχείο του Ηρακλείου.

Επί πέντε μήνες (από τον Ιούνιο έως τον Νοέμβριο) γίνονταν εργασίες ενεργειακής αναβάθμισης στο ιστορικό κτίριο ενώ η παράδοσή του σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που προέβλεπε εξ αρχής η μελέτη.

Ειδικότερα, μεταξύ άλλων, πραγματοποιήθηκε αντικατάσταση των εξωτερικών ανοιγμάτων, των συστημάτων θέρμανσης, ψύξης και του συστήματος φωτισμού με λαμπτήρες LED, εγκατάσταση συστημάτων αντλιών θερμότητας υψηλής απόδοσης, φωτοβολταϊκού συστήματος, σύγχρονων συστημάτων αερισμού και εξαερισμού με ανάκτηση θερμότητας και συστήματος ελέγχου για τη διαχείριση παραγωγής και χρήσης ενέργειας.

egkainia loggia

Το έργο «Ενεργειακή αναβάθμιση των ιστορικών κτηρίων του Προεδρικού Μεγάρου της Κυπριακής Δημοκρατίας και της Λότζια – Δημαρχείου Ηρακλείου» συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΤΠΑ) και εθνικούς πόρους της Ελλάδας και της Κύπρου μέσω του προγράμματος συνεργασίας Interreg V-A Ελλάδα - Κύπρος 2014-2020.

Η ενεργειακή αναβάθμιση της Λότζια χρηματοδοτήθηκε με 670.000 ευρώ από το εν λόγω ευρωπαϊκό πρόγραμμα.

Το παρών στην εκδήλωση έδωσαν ο δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, ο εκλεγμένος δήμαρχος Αλέξης Καλοκαιρινός, ο Μιχάλης Καραμαλάκης, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, περιφερειακοί σύμβουλοι, τοπικοί φορείς και παράγοντες του τόπου.

egkainia loggia 2

dimarxeio loggia 3

dimarxeio loggia

dimarxeio loggia 2

dimarxeio loggia3

dimarxeio loggia 4

egkainia loggia 4

egkainia loggia9

egkainia loggia 8

egkainia loggia 7

egkainia loggia6

 

 

Δείτε επίσης:

Εγκαίνια και ξενάγηση για το κοινό στην ανακαινισμένη Λότζια- Δείτε φωτογραφίες

 

 

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ