Ο καύσωνας… έκαψε τη φετινή αμπελοοινική χρονιά!

Ο καύσωνας… έκαψε τη φετινή αμπελοοινική χρονιά!

Τη Δευτέρα, η Ομάδα Αμπελουργών & Ελαιοπαραγωγών Κρήτης θα έχει συνάντηση στον ΕΛΓΑ, ενώ το Σαββατοκύριακο θα προηγηθεί αυτοψία σε όλη την Κρήτη

Δεν έχει προηγούμενο η καταστροφή που έχουν υποστεί τα επιτραπέζια οινάμπελα και τα οινάμπελα εξαγωγής, με τους παραγωγούς να παρακολουθούν με ... τρόμο την εξέλιξη του καύσωνα, επισημαίνοντας πως αν τα καιρικά φαινόμενα εξακολουθήσουν το ίδιο ... βιολί, θα αποτελέσουν ταφόπλακα για την παραγωγή του σταφυλιού, ενώ μεγάλες είναι οι καταστροφές και στις ελιές.

Στα σταφύλια, η εκτίμηση του προέδρου της Ομάδας Αμπελουργών & Ελαιοπαραγωγών Κρήτης, Πρίαμου Ιερωνυμάκη είναι πως από την περυσινή εξαγωγή των 16.000 τόνων, φέτος η εξαγωγή δε θα ξεπεράσει τις 5.000 τόνων!

Τη Δευτέρα, η Ομάδα Αμπελουργών & Ελαιοπαραγωγών Κρήτης θα έχει συνάντηση στον ΕΛΓΑ, ενώ το Σαββατοκύριακο θα προηγηθεί αυτοψία σε όλη την Κρήτη, από τα Χανιά ως το Λασίθι, προκειμένου να υπάρχει μια αποκρυσταλλωμένη εικόνα της καταστροφής. Ήδη ο πρόεδρος της Ομάδας, Πρίαμος Ιερωνυμάκης έχει έρθει σε επικοινωνία με τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ, Ανδρέα Λυκουρέντζο, προκειμένου να επισκεφθεί την Κρήτη, αφού όμως ... την εγκαταλείψει ο καύσωνας.

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ