Π. Ιερωνυμάκης στο Livetalks: Αισιοδοξία από την παραγωγή λαδιού στην Κρήτη

Π. Ιερωνυμάκης στο Livetalks: Αισιοδοξία από την παραγωγή λαδιού στην Κρήτη

Τι είπε για την πιθανή αύξηση των κρουσμάτων του κορωνοϊού μέσα από τα λιόφυτα ο πρόεδρος της Οργάνωσης Αμπελουργών και Ελαιοπαραγωγών

Αχτίδα αισιοδοξίας από την φετινή παραγωγή λαδιού στην Κρήτη, με τον πρόεδρο της Οργάνωσης Αμπελουργών και Ελαιοπαραγωγών Κρήτης Πρίαμο Ιερωνυμάκη να κάνει λόγο "για άριστη ποιότητα", που φυσικά δεν θα συγκρίνεται σε τίποτα με τα περσινά αποκαρδιωτικά αποτελέσματα!
 
Φιλοξενούμενος στoν (τηλεφωνικό) αέρα του Livetalks, ο κ. Ιερωνυμάκης επανέλαβε την ανάγκη να υπάρξει ένας "ενιαίος φορέας" που θα δώσει στον κρητικό "χρυσό" την απαραίτητη υπεραξία, μια και οι χύμα ποσότητες... χάνονται και καταλήγουν στα αζήτητα! Εξ ου και ο Πρόεδρος των Ελαιοπαραγωγών έβγαλε... το καπέλο στους ανθρώπους που εμφιαλώνουν και τυποποιούν, χαρακτηρίζοντάς τους  "καλύτερους πρεσβευτές" της Κρήτης, επειδή διατηρούν τη σοβαρότητα και την ποιότητα στο τοπικό προϊόν!
 
 
Πολύς λόγος έγινε τις προηγούμενες ημέρες από μία αναφορά της κας Παπαευαγγέλου για την πιθανή αύξηση των κρουσμάτων του κορωνοϊού μέσα από τα λιόφυτα. Θέση επ' αυτού πήρε και ο κ. Σουρβίνος, προχθές, μιλώντας στο Livetalks
 
Ο κ. Ιερωνυμάκης τοποθετήθηκε σχετικά, λέγοντας "ανεξάρτητα από τα προβλήματα, δίνεται μία "μάχη", ούτως ώστε να προσέχουν όλοι λαμβάνοντας τα απαραίτητα μέτρα.
 
Ως παράδειγμα, χρησιμοποίησε μία τετραμελή οικογένεια που μαζεύει τις ελιές, διερωτώμενος: "Οι άνθρωποι αυτοί τρώνε μαζί, ζούν μαζί και φεύγοντας για να πάνε στις ελιές, δεν είναι ανόητο να φορούν μάσκα;".
 
Γενικότερα, όσοι έχουν μικρό κλήρο δεν παίρνουν εργάτες.
 

"Οι έλεγχοι γίνονται και ο κόσμος κρατάει τους κανόνες υγιεινής" σύμφωνα με τον κ. Ιερωνυμάκη, "και αυτό φαίνεται" από το γεγονός ότι στην Κρήτη δεν έχουμε ακόμα (κι ευτυχώς!) πολλές μολύνσεις. "Ο κόσμος από μόνος του προσέχει. Ο εργάτης δουλεύει και κρατάμε μέτρα ασφαλείας – απλά είναι τα πράγματα".

"Δεν έπρεπε καν να αναφερθεί σε αυτό η Παπαευαγγέλου γιατί δημιουργεί σύγχυση" υποστήριξε ο πρόεδρος των Ελαιοπαραγωγών. "Ο καθένας επιστήμονας λέει τα δικά του και αμολάει μία βόμβα και μετά ζητάνε από τον απλό πολίτη να κάτσει ήσυχα!".

Για τον ίδιο, "όσο επικίνδυνο είναι αυτοί που λένε ότι δεν υπάρχει τίποτα και δεν υπάρχει ιός, όσο επικίνδυνοι είναι αυτοί που πάνε στις εκκλησίες και λένε ότι εκεί δεν κολλάει, άλλο τόσο επικίνδυνο είναι και οι λοιμωξιολόγοι που αντί να βοηθήσουν, δημιουργούν σύγχυση"!

Ο κ. Ιερωνυμάκης σε κάθε ευκαιρία φροντίζει να επικαιροποιεί την πάγια άποψή του για την αντιμετώπιση του προβλήματος με την έλλειψη εργατών γης: "Σε περιόδους που χρειάζεται ποσότητα εργατικών χεριών – όπως τώρα - υπάρχει πρόβλημα. Η Κρήτη χρειάζεται πολλά εργατικά χέρια. 50 χρόνια τώρα υπάρχει ένα μοντέλο, του "επιδοτώ τον καναπέ". Καταδικάζουμε τα νέα παιδιά, καθηλώνοντας τα στον καναπέ ενώ θα μπορούσαν να πάρουν ένα μεροκάματο 3-35 ευρώ από τον παραγωγό και 15 ευρώ από την πολιτεία. Το σύστημα που υπάρχει τώρα είναι «άρρωστο». Αυτό που πρέπει να γίνει είναι να επιδοτηθεί η εργασία!"

Ακούστε το ηχητικό απόσπασμα: 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ