Πρώτο "ναι" στο Ειδικό Πολεοδομικό Σχέδιο του Πάρκου Κυκλικής Οικονομίας

Πρώτο "ναι" στο Ειδικό Πολεοδομικό Σχέδιο του Πάρκου Κυκλικής Οικονομίας

Στη συνεδρίαση του Κεντρικού Συμβουλίου Πολεοδομικών Θεμάτων και Αμφισβητήσεων

Το «Πάρκο Κυκλικής Οικονομίας» στο Ηράκλειο αλλά και θέματα για την Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων και τον ΧΥΤΥ στο Δήμο Αμαρίου, συζητήθηκαν στη συνεδρίαση του Κεντρικού Συμβουλίου Πολεοδομικών Θεμάτων και Αμφισβητήσεων (ΚΕΣΥΠΟΘΑ) , υπό την προεδρία του γ.γ. Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος, Ευθύμιου Μπακογιάννη.

Ειδικότερα στην συνεδρίαση του ΚΕΣΥΠΟΘΑ αποφασίστηκαν:

Η προέγκριση του Ειδικού Πολεοδομικού Σχεδίου (ΕΠΣ) για δημιουργία «Πάρκου Κυκλικής Οικονομίας» στο Ηράκλειο, στην περιοχή «Μαύρος Σπήλιος» της Δ.Ε. Νέας Αλικαρνασσού.

Με τη δημιουργία του πάρκου κυκλικής οικονομίας θα επιτευχθεί ενίσχυση και προώθηση της πρόληψης, της επαναχρησιμοποίησης, της Διαλογής στην Πηγή (ΔσΠ), της ανακύκλωσης και της ορθής επεξεργασίας των αποβλήτων, με την  αξιοποίηση των υφιστάμενων υποδομών στον μέγιστο βαθμό και τη συμπλήρωση με τα απαιτούμενα έργα που θα ολοκληρώσουν τις υποδομές ασφαλούς διαχείρισης και διάθεσης των αποβλήτων στην περιφέρεια. Στην περιοχή υπάρχει ήδη και λειτουργεί μονάδα διαχείρισης απορριμμάτων (ΚΔΑΥ, ΣΜΑ).

Ακόμα αποφασίστηκε η έγκριση παρέκκλισης από τους όρους δόμησης του άρθρου 1, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 8Α του ΠΔ 24.5.1985 (ΦΕΚ 270 Δ/1985) ως προς τις αποστάσεις κτηρίων από τα όρια του γηπέδου, το ύψος κτηρίων και την ανέγερση περισσότερων του ενός κτηρίου στο γήπεδο, για κτιριακές εγκαταστάσεις που περιλαμβάνονται στη μελέτη για το έργο «Εγκατάσταση Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων (ΜΕΑ) και Χώρος Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων (ΧΥΤΥ) στο Δήμο Αμαρίου», σε εκτός σχεδίου περιοχή, στη θέση «ΚΟΥΛΕ ΜΑΣΧΑΛΙΑ» ΠΚ Καλογέρου ΔΕ Συβρίτου δήμου Αμαρίου ΠΕ Ρεθύμνου, σε έκταση εμβαδού 122.243,91 τμ, ιδιοκτησίας δήμου Αμαρίου.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ