Στην Βουλή η επιστολή - υπόμνημα της ΠΕΔ Κρήτης

Στην Βουλή η επιστολή - υπόμνημα της ΠΕΔ Κρήτης
Newsroom
Newsroom

Οι Βουλευτές Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ, με πρωτοβουλία του Χ.Μαμουλάκη, ζητούν ενημέρωση από τους Υπουργούς σχετικά με το εάν προτίθενται να ικανοποιήσουν τα αιτήματα της ΠΕΔ Κρήτης

Στην Βουλή, με την μορφή Αναφοράς προς τους Υπουργούς Οικονομικών, Εσωτερικών, Παιδείας & Θρησκευμάτων, Υποδομών & Μεταφορών, Κλιματικής Κρίσης, Πολιτικής Προστασίας και τον Υφυπουργό παρά τον Πρωθυπουργό, κατέθεσε την επιστολή της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κρήτης ο αν. Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Βουλευτής Ηρακλείου, Χάρης Μαμουλάκης, με την συνυπογραφή των Βουλευτών Ηρακλείου Σωκράτη Βαρδάκη και Νίκου Ηγουμενίδη, ζητώντας την ικανοποίηση μιας σειράς αιτημάτων που αφορούν τις σεισμόπληκτες περιοχές του Ηρακλείου.

Ειδικότερα, με την συγκεκριμένη επιστολή – υπόμνημα, η ΠΕΔ Κρήτης θέτει μια σειρά από 21 προβλήματα που αφορούν στην αποκατάσταση των ζημιών και τη διαχείριση των συνεπειών του καταστροφικού σεισμού της 27ης Σεπτεμβρίου 2021, όπως είναι: Οι αποζημιώσεις πληγέντων νοικοκυριών και επιχειρήσεων, η διαγραφή της επιστρεπτέας προκαταβολής σεισμόπληκτων επιχειρήσεων, η απλοποίηση των διαδικασιών κατεδάφισης ετοιμόρροπων κτιρίων, η βιώσιμη πολεοδομική και οικιστική οργάνωση, η εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση παιδιών σεισμοπλήκτων καθ’ υπέρβαση του αριθμού των εισακτέων, η ενίσχυση του γραφείου της ΔΑΕΦΚ, η αναθεώρηση του τιμολογίου αποκατάστασης των ζημιών, κ.α.

Οι Βουλευτές ζητούν ενημέρωση από τους Υπουργούς σχετικά με το εάν προτίθενται να ικανοποιήσουν τα αιτήματα της ΠΕΔ Κρήτης.

 

Δείτε επίσης:

Υπόμνημα στους υπουργούς για τις συνέπειες από τον σεισμό της 27ης Σεπτεμβρίου

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ