Στο περιφερειακό συμβούλιο ψήφισμα για την προκλητική εκδήλωση

Στο περιφερειακό συμβούλιο ψήφισμα για την προκλητική εκδήλωση

Το κατέθεσε η Λαϊκή Συσπείρωση Κρήτης

Σχέδιο ψηφίσματος κατέθεσε η Λαϊκή Συσπείρωση Κρήτης για να συζητηθεί στο περιφερειακό συμβούλιο στις 22 Μαίου, αναφορικά με  την κατάπτυστη  - όπως χαρακτηρίζεται - "εκδήλωση τιμής" για τους ναζιστές αλεξιπτωτιστές μπροστά στη επέτειο της μάχης της Κρήτης.

Αναλυτικά το σχέδιο: 

Το περιφερειακό συμβούλιο εκφράζει την αγανάκτηση και τον αποτροπιασμό του στην ανακοίνωση-κάλεσμα της παραστρατιωτικής Νατοϊκής οργάνωσης «ευρωπαϊκή ένωση αλεξιπτωτιστών»,  που είδε το φως της δημοσιότητας στο διαδίκτυο και καλούσε σε «εκδηλώσεις τιμής» στην Κρήτη στις 17-22 Μάη,  για τους αλεξιπτωτιστές του Χίτλερ που κατέλαβαν την Κρήτη το 1941.

Η συγκεκριμένη ανακοίνωση αποτελεί πρόκληση απέναντι στον κρητικό λαό που υπερασπίστηκε με το αίμα του την Κρήτη από τους Γερμανούς χιτλεροφασίστες τη συγκεκριμένη περίοδο. Είναι μια ακόμη ενέργεια που –εκτός των άλλων- εντάσσεται στην προσπάθεια ξαναγραψίματος της Ιστορίας, παρουσιάζοντας τους θύτες ως θύματα.

Να είναι σίγουροι οι εμπνευστές αυτών των ενεργειών ότι δε θα τους περάσει. Ο κρητικός και ο ελληνικός λαός έχει και μνήμη και κρίση. Έχει γράψει με το αίμα του ανεξίτηλα την Ιστορία και τη δράση του ενάντια στο φασισμό και κανείς δεν πρόκειται να τη σβήσει.

Το περιφερειακό συμβούλιο δηλώνει απερίφραστα ότι θα βρεθεί απέναντι σε κάθε τέτοια ενέργεια όπως την παραπάνω. Καμία άδεια δεν πρόκειται να δώσει για τη διεξαγωγή τέτοιων εκδηλώσεων. Δε θα επιτρέψουμε σε κανένα παραχαράκτη της Ιστορίας να μας προκαλεί μέσα στο ίδιο μας το σπίτι. Καλούμε την α/θμια Τ.Δ., τους μαζικούς φορείς και το λαό της Κρήτης να ορθώσουν φραγμό απέναντι σε τέτοιες προσπάθειες. Να κάνουν καθαρό στον οποιονδήποτε ότι «σε τούτα εδώ τα μάρμαρα κακιά σκουριά δεν πιάνει»!

Οι περιφερειακοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης

ΣΥΝΤΥΧΑΚΗΣ ΜΑΝΩΛΗΣ

ΜΑΝΟΥΣΑΚΗΣ ΝΙΚΟΣ

ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ ΑΛΕΚΟΣ

 

Δείτε επίσης:

Παρά την ακύρωση της προκλητικής εκδήλωσης ο "θόρυβος" συνεχίζεται

Οργή και αντιδράσεις έκοψαν την προκλητική εκδήλωση

Ακύρωσαν την επίμαχη εκδήλωση μετά τις αντιδράσεις

Μετά τις αντιδράσεις "κατέβασαν" την αφίσα

Οργή για την προκλητική πρόθεση "εορτασμού" της γερμανικής εισβολής στην Κρήτη

Θα... γιορτάσουν στην Κρήτη την εισβολή των Γερμανών αλεξιπτωτιστών!

Στη Βουλή η προκλητική εορταστική εκδήλωση των Γερμανών

Αντιδρά ο Δήμαρχος Πλατανιά, για το προπαγανδιστικό υλικό "δράσεων μνήμης" Ευρωπαίων αλεξιπτωτιστών

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη 

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ