Παιδική χαρά - "γεφύρι της Αρτας" στο Βραχόκηπο

Newsroom
Newsroom

" Δεν ξέρω αν η συγκεκριμένη είναι μια από τις 13 παιδικές χαρές που εξαγγέλλουν κάθε τόσο και παλεύουν να ολοκληρώσουν μια ολόκληρη θητεία"

Αγαπητό Cretalive,
 
Έτυχε να διαβάσω την  ανάρτηση του προέδρου της Κοινωφελούς Επιχείρησης του δήμου Χερσονήσου σχετικά με την επαναδιαμόρφωση της παιδικής χαράς στην Ανάληψη και ειλικρινά εκτίμησα το χιουμορ (θράσος;) της δημοτικής μας αρχής. Δεν ξέρω αν η συγκεκριμένη είναι μια από τις 13 παιδικές χαρές που εξαγγέλουν κάθε τόσο και παλεύουν να ολοκληρώσουν μια ολόκληρη θητεία.
 
Θα ήθελα όμως να αναφερθώ σε μια απ΄ αυτές, την-παιδική-χαρά-Γεφύρι-της-Αρτας  του Βραχόκηπου. Η προηγούμενη δημοτική αρχή ξήλωσε όλα τα παιχνίδια (πλήρως λειτουργικά)  της παιδικής χαράς στις αρχές του 2017 (!) με σκοπό να αντικατασταθούν άμεσα. Η πρόφαση είναι πως δεν ήταν πιστοποιημένα, άρα(;) ήταν επικίνδυνα. Ουσιαστικά ο δήμος Χερσονήσου εμφανίζεται ανακόλουθος και φοβικός, μια και το εργοτάξιο που έχει εγκαταστήσει από τότε είναι πολύ πιο επικίνδυνο από οποιαδήποτε παιχνίδια. Η πρόχειρη πινακίδα που έχει τοποθετηθεί στην είσοδο, μοναδικό μέτρο "ασφαλείας",  σίγουρα δεν προστατεύει τα παιδιά που καθημερινά παίζουν στο χώρο. Σίγουρα δεν απαλλάσει κι αυτούς που όφειλαν να ασφαλίσουν το εργοτάξιο από τις ευθύνες τους αν κάτι πάει στραβά.
 
Η νυν δημοτική αρχή εδώ και τρία χρόνια δεν έχει καταφέρει να παρουσιάσει και να τηρήσει πειστικά ένα χρονοδιάγραμμα. Το έργο έρχεται να προστεθεί στο πάνθεον με τους σκαμμένους δρόμους, τις πεζογέφυρες που ενώνουν λιόφυτα, τα ημιτελή αντιπλημμυρικά έργα.
Η τελευταία -ανεπίσημη- δικαιολογία είναι πως τα υλικά καθυστερούν λόγω... πολέμου! Επειδή τα γεγονότα κάποιες φορές μας εκθέτουν, αναρωτιέμαι τι θα συμβεί αν ο άκαρδος ο Πούτιν δε σκεφτεί ούτε τα παιδιά μας ούτε το δήμαρχο και συνεχίσει τον πόλεμο. Θα παραδεχτούν πως μια τετραετία δεν στάθηκαν ικανοί να τελειώσουν μια παιδική χαρά ή θα εγκαινιάσουν προεκλογικά το έργο συνάγοντας το συμπέρασμα πως ο πόλεμος δεν ήταν δα και ανυπέρβλητο εμπόδιο;
 
Στο μεταξύ τα παιδιά μας μεγαλώνουν στερούμενα κάτι που και το έχουμε πληρώσει, και το δικαιούνται, και το στερήθηκαν αναίτια.
 
Ευχαριστώ για τη φιλοξενία
Δ. Κ.

 

 
ΥΓ 1: Θα είχε ενδιαφέρον να μαθουμε τι απέγιναν τα παιχνίδια που ξηλώθηκαν από την παιδική χαρά. Παιχνίδια πληρως ασφαλή και λειτουργικά που οι κάτοικοι του Βραχόκηπου πλήρωσαν μόνοι τους.
ΥΓ 2: «Οταν η συμφορά συμφέρει, λογάριαζέ την για πόρνη» έγραψε ο Ελύτης. Οφείλει να το ξέρει όποιος επικαλείται την τραγωδία ενός πολέμου για να δικαιολογήσει όσα έκανε ή δεν έκανε... 
 
παιδική χαρά Βραχόκηπος
παιδική χαρά Βραχόκηπος
 
παιδική χαρά Βραχόκηπος
 
 
 
Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο
 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ