Στο δικαστικό μέγαρο ο διασώστης του ΕΚΑΒ - Νέα αναβολή στην εκδίκαση της υπόθεσης

Αν. Κιούλπαλης για αναβολή: "Αυτά τα περιστατικά πρέπει να αντιμετωπίζονται πιο σοβαρά από την Ελληνική Δικαιοσύνη"

Στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου οδηγήθηκαν εκ νέου την Πέμπτη προκειμένου να δικαστούν οι δύο νεαροί για την άγρια επίθεση εις βάρος διασώστη τα ξημερώματα της Κυριακής 9η Φεβρουαρίου.

Όπως ήδη είχε γράψει το cretalive, στην εκδίκαση της υπόθεσης δόθηκε και νέα αναβολή για τις 10 Ιουνίου, καθώς δεν έχει ολοκληρωθεί η ιατροδικαστική έκθεση.

Σχολιάζοντας τη νέα αναβολή που δόθηκε ο διευθυντής του ΕΚΑΒ Παραρτήματος Κρήτης, Ανέστης Κιούλπαλης, τόνισε σε δηλώσεις του: "Ο συνάδελφός μας είναι σοβαρά τραυματισμένος. Αυτά τα περιστατικά πρέπει να αντιμετωπίζονται πιο σοβαρά από την Ελληνική Δικαιοσύνη. Δεν μπορεί ένας ανθρώπους να πηγαίνει στη δουλειά του, να βοηθάει τον συνάνθρωπο του - γιατί αυτή είναι η δουλειά μας- και να βρίσκεται τραυματίας στο νοσοκομείο. Αυτή η πρακτική πρέπει να σταματήσει...χθες. Ας ελπίσουμε ότι θα τιμωρηθούν οι ένοχοι, για να σταματήσουν οι επιθέσεις σε εκείνους που πάνε να βοηθήσουν τους συνανθρώπους τους".

Υπενθυμίζεται ότι δύο νεαροί διώκονται για επικίνδυνη σωματική βλάβη ενώ το δικαστικό μέγαρο Ηρακλείου βρέθηκε και ο άτυχος διασώστης που ξυλοκοπήθηκε άγρια.

Έξω από το Δικαστικό Μέγαρο είχε συγκεντρωθεί αρκετός κόσμος και εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ, προκειμένου να συμπαρασταθούν στο συνάδελφό τους που ξυλοκοπήθηκε άγρια εκείνη την μοιραία νύχτα. Υπενθυμίζεται επίσης, ότι το Σωματείο Εργαζομένων στο ΕΚΑΒ πραγματοποίησε στάση εργασίας σε ένδειξη συμπαράστασης.


Παράσταση πολιτικής αγωγής έχουν ο δικηγόρος και Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ηρακλείου Άρης Ροζάκης καθώς και ο δικηγόρος Νίκος Παπαδαντωνάκης.

Σε δηλώσεις του εκ μέρος του εντολέα του ο δικηγόρος Άρης Ροζάκης έκανε λόγο για βαρύτατες συνέπειες, από έναν "βάναυσο και αναίτιο" όπως χαρακτήρισε ξυλοδαρμό. Μάλιστα υποστήριξε πως ο 46χρονος διασώστης "μετά την δολοφονική επίθεση υπέστη ανεπανόρθωτες βλάβες, αφού σύμφωνα με τους γιατρούς το πρόβλημα στο τύμπανο του αυτιού του είναι πιθανό να μην αποκατασταθεί".

Την ίδια ώρα τόνισε πως και ο ίδιος ο πελάτης του δεν μπορεί να καταλάβει γιατί δέχθηκε τόσο άγρια επίθεση, αφού όπως υποστήριξε ζήτησε απλά τον λόγο για το αναίτιο σπάσιμο του καθρέπτη του οχήματος του από τους δύο αθλητές του kick boxing.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ