Διπλή εστία κορωνοϊού - Νέος "συναγερμός", από χθες, σε Υπουργείο Υγείας και ΕΟΔΥ

Διπλή εστία κορωνοϊού - Νέος "συναγερμός", από χθες, σε Υπουργείο Υγείας και ΕΟΔΥ

"Θα αποδοθούν ευθύνες για τυχόν αμέλεια στην τήρηση των διαδικασιών" - Σε καραντίνα η κλινική στο Περιστέρι μετά από 28 κρούσματα κορωνοϊού

Στα κρούσματα που διαπιστώθηκαν σε υγειονομικές δομές εστίασε, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, περιγράφοντας τον συναγερμό που σήμανε τόσο στο Υπουργείο Υγείας και τον ΕΟΔΥ, από χθες το βράδυ, με αφορμή δύο κρούσματα σε δομές υγείας στα νότια και στα δυτικά προάστια της Αττικής.

Όπως είπε, χθες βράδυ διαπιστώθηκε ένα κρούσμα σε δομή υγείας με 300 τροφίμους και 170 εργαζομένους, όπου από την πρώτη στιγμή βρέθηκε κλιμάκιο, παρουσία του Ν.Χαρδαλιά, του Σ.Τσιόδρα και του προέδρου του ΕΟΔΥ. Όπως είπε ο υφυπουργός, χθες έγινε δειγματοληψία σε 130 εργαζόμένους και σήμερα στους τροφίμους, ενώ τα πρώτα 92 δείγματα, είναι όλα αρνητικά.

Εν τω μεταξύ, τις τελευταίες ώρες το ενδιαφέρον εστιάζεται και σε έτερη δομή υγείας στα δυτικά προάστια. Με βάση τα δείγματα που έχουν ληφθεί, τα κρούσματα είναι - μέχρι στιγμής - 28. Τα 13 αφορούν τρόφιμους του κέντρου, τα 11 αφορούν σε εργαζόμενους και μέσα στα υπόλοιπα 4 ήταν κι εκείνα που "χτύπησαν" το καμπανάκι.

"Βρεθήκαμε στη δομή σήμερα με τον κ.Τσιόδρα" - ανέφερε ο κ.Χαρδαλιάς, σημειώνοντας ότι η δομή τέθηκε σε καραντίνα και στεγανοποιήθηκε, ενώ σε εξέλιξη είναι η εξέταση και των υπόλοιπων δειγμάτων.

Ο υφυπουργός στάθηκε και στο κομμάτι των ευθυνών, επισημαίνοντας πως θα ελεγχθούν οι επιστημονικά και διοικητικά υπεύθυνοι των κλινικών. "Θα αποδοθούν ευθύνες για τυχόν αμέλεια στην τήρηση των διαδικασιών" - ανέφερε. Παράλληλα αναμένεται η λήψη, ακόμη 45 δειγμάτων, ως το βράδυ.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ