Η Μόσχα θα απαντήσει «σκληρά» και «άμεσα» σε ξένες προκλήσεις

Η Μόσχα θα απαντήσει «σκληρά» και «άμεσα» σε ξένες προκλήσεις

Σε ασυνήθιστα απειλητικό τόνο η ομιλία του Βλαντιμίρ Πούτιν

Στη Μόσχα, όπου ο Ρώσος Πρόεδρος μιλώντας στην ολομέλεια της Ρωσικής Βουλής, σε ασυνήθιστα απειλητικό τόνο, προειδοποίησε αφενός τη Δύση ότι όποιος προκαλεί τη Ρωσία θα λάβει σκληρή και ασύμμετρη απάντηση και αφετέρου την Ουκρανία πως θα μετανιώσει.
Λίγο αργότερα, ο Πούτιν απέλασε 10 Αμερικανούς διπλωμάτες απαντώντας εκ νέου στις αμερικανικές κυρώσεις.

Η 17η ομιλία του Βλαντιμίρ Πούτιν ενώπιον της ολομέλειας της Ρωσικής Βουλής περιελάμβανε ένα ξεκάθαρο μήνυμα προς τους εχθρούς της χώρας, σε Ανατολή και Δύση.

«Εάν κάποιος αντιλαμβάνεται τις καλές προθέσεις μας ως αδιαφορία ή αδυναμία και θέλει να βάζει φωτιά ή να ανατινάζει τις γέφυρες συνεργασίας, οφείλει να ξέρει ότι η απάντηση της Ρωσίας θα είναι ασύμμετρη, γρήγορη και αμείλικτη».

Ο Ρώσος Πρόεδρος άδραξε την ευκαιρία για να στείλει ακόμη ένα ξεκάθαρο μήνυμα προς το Κίεβο.

«Όσοι διοργανώνουν προβοκάτσιες που απειλούν ζωτικά συμφέροντα της δικής μας ασφάλειας, θα μετανιώσουν για όσα έκαναν έτσι όπως δεν έχουν μετανιώσει για κάτι εδώ και πολύ καιρό».

Μία ημέρα νωρίτερα ο Πρόεδρος της Ουκρανίας ζήτησε συνάντηση με τον Ρώσο ομόλογό του, προκειμένου να εκτονωθεί η κρίση. Το Κίεβο κάνει λόγο για περισσότερους από 120.000 Ρώσους στρατιώτες στο Ντονμπάς. Το Κρεμλίνο τονίζει πως δεν υπάρχει κανένα επίσημο αίτημα από την Ουκρανική Προεδρία.

«Κύριε Πούτιν, είμαι έτοιμος να κάνω ακόμη ένα βήμα και να σας προσκαλέσω να συναντηθούμε οπουδήποτε στα ουκρανικά εδάφη του Ντονμπάς, εκεί που υπάρχει πόλεμος».

Λίγες ώρες μετά την ομιλία του Ρώσου Προέδρου το ΝΑΤΟ επέλεξε να απαντήσει με επίδειξη ισχύος. Μαχητικά αεροσκάφη από τις βάσεις της συμμαχίας σε Πολωνία, Λιθουανία και Εσθονία απογειώθηκαν για να εποπτεύσουν τον εναέριο χώρο πάνω από την Βαλτική θάλασσα.

Πηγή: megatv.com

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ