Άρον - άρον πήραν τους μαθητές οι γονείς - Κλείνουν μέχρι νεωτέρας τα σχολεια

Άρον - άρον πήραν τους μαθητές οι γονείς - Κλείνουν μέχρι νεωτέρας τα σχολεια

Άδειασαν τα σχολεία πριν καν ληφθεί η επίσημη απόφαση

Η ισχυρότατη σεισμική δόνηση που ταρακούνησε την Κρήτη, νωρίς το πρωί, και είχε σαν αποτέλεσμα τον τραγικό θάνατο ενός εργάτη και τις εκτεταμένες ζημιές και κατολισθήσεις, έσπειρε τον πανικό και στους γονείς για τα παιδιά τους που ήταν στο σχολείο

Σε όλες τις σχολικές μονάδες, οι εκπαιδευτικοί τηρώντας τη διαδικασία που προβλέπεται οδήγησαν με ασφάλεια τα παιδιά στους προαύλιους χώρους και οι διευθυντές των σχολικών μονάδων παρέδιδαν τα παιδιά σε όσους γονείς προσέρχονταν στα σχολεία. Μάλιστα, επειδή δεν επιτρεπόταν στους μαθητές να επιστρέψουν στις αίθουσες, τα παιδιά έφευγαν χωρίς τις σχολικές τσάντες. 

Κλειστά, μέχρι νεωτέρας, τα σχολεία στο Ηράκλειο 

Με επίσημη απόφαση του αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου κ. Νίκου Συριγωνάκη "παιδικοί σταθμοί, νηπιαγωγεία, δημοτικά σχολεία, γυμνάσια, Λυκεία και κάθε σχολική δομή στα όρια της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου κλείνουν μέχρι νεωτέρας ανακοίνωσης τα σχολεία". 

Κλειστά και την Τρίτη τα σχολεία στο Δήμο Χερσονήσου

Κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία του Δήμου Χερσονήσου σήμερα Δευτέρα 27.9.2021 και αύριο,Τρίτη 28.9.2021. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη με αριθμό απόφαση 187/2021 Δημάρχου δεν θα λειτουργήσουν οι σχολικές μονάδες πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που βρίσκονται στην περιοχή του Δήμου Χερσονήσου, λόγω της ιδιαίτερα έντονης σεισμικής δραστηριότητας, της πιθανής επικινδυνότητας και δυσκολίας λειτουργίας. Η απόφαση ελήφθη με γνώμονα την ασφάλεια των μαθητών, ώστε τα σχολικά συγκροτήματα να επανεξεταστούν από την Τεχνική Υπηρεσία για τυχόν ζημιές.

Μανώλης Μπελαδάκης: Υπάρχουν ζημιές σε πολλά σχολεία 

Όπως σημειώνει ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου κ. Μανώλης Μπελαδάκης από την πρώτη στιγμή έγινε σαφές προς στους διευθυντές πως δεν θα έδιωχναν τους μαθητες αν δεν τους παραλάβουν οι κηδεμόνες τους και αφού πρώτα υπογράψουν σχετική υπεύθυνη δήλωση. Όπως προσθέτει υπάρχουν σχολεία που έχουν ζημιές στο Δήμο Χερσονήσου και το Δήμο Μινώα Πεδιάδας που δύσκολα θα μπορέσουν να φιλοξενήσουν τα παιδιά αύριο. Ήδη προσθέτει, έχει δοθεί οδηγία να συμπληρωθεί φόρμα για τις ζημιές. 

Κλειστά τα σχολεία στο Δήμο Μαλεβιζίου

Κλειστά παραμένουν όλα τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στο Μαλεβίζι, καθώς και οι Δημοτικοί και ιδιωτικοί Παιδικοί και Βρεφονηπιακοί Σταθμοί με Απόφαση του Δημάρχου Μαλεβιζίου Μενέλαου Μποκέα, έπειτα από τον ισχυρό σεισμό που σημειώθηκε στο Νομό και την έντονη σεισμική ακολουθία.

Από την πρώτη στιγμή τέθηκε σε εφαρμογή το Σχέδιο Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών και Άμεσης/Βραχείας Διαχείρισης των Συνεπειών από την Εκδήλωση Σεισμών «ΕΓΚΕΛΑΔΟΣ» του Δήμου Μαλεβιζίου και κινητοποιήθηκε η Πολιτική Προστασία του Δήμου.

Ειδικά τεχνικά κλιμάκια του Δήμου Μαλεβιζίου σχηματίστηκαν από νωρίς και βρίσκονται επί ποδός, ελέγχοντας όλα τα δημόσια κτίρια και τις δομές εκπαίδευσης σε συνεργασία με τους κατά τόπους Προέδρων Τοπικών Κοινοτήτων. Ταυτόχρονα, έλεγχος πραγματοποιείται και στο δίκτυο ύδρευσης και άρδευσης, καθώς και στις γεωτρήσεις του Δήμου, από την αρμόδια Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης.

 

Δείτε επίσης:

Σεισμός στο Αρκαλοχώρι: Νεκρός ο άτυχος εργάτης που καταπλακώθηκε στην εκκλησία

Ισχυρότατος σεισμός στην Κρήτη! - 5,8 ρίχτερ η ένταση της δόνησης!

Ο Ευθ. Λέκκας για το μεγάλο σεισμό στο Ηράκλειο: Ήταν μεγαλύτερος από ότι περιμέναμε
 

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

 

 

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ