Το Cretalive στο Μουσείο Πάλμε στο Μοχό - Με Παπανδρέου τα εγκαίνια

Newsroom
Newsroom

Το παρών αναμένεται να δώσει και ο γιος του δολοφονηθέντος Σουηδού πρωθυπουργού - Δείτε βίντεο

Ρεπορτάζ Μάνος Μπανασάκης

Εγκαινιάζεται σήμερα το απόγευμα στον Μοχό του δήμου Χερσονήσου το μουσείο για τον Σβεν Ούλοφ Γιοαχίμ Πάλμε, τον Σουηδό σοσιαλδημοκράτη πολιτικό και πρωθυπουργό, που αγάπησε την Κρήτη σας δεύτερη πατρίδα του και λάτρευε να περνάει τα καλοκαίρια του στη συγκεκριμένη περιοχή.

Το Μουσείο δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία του Συλλόγου "Φίλων Ούλοφ Παλμε", στη μικρή πλατεία του Μοχού και άνοιξε ανεπίσημα τις πύλες του την ημέρα που συμπληρώθηκαν 37 χρόνια από τη δολοφονία του Σουηδού πρωθυπουργού. 
Μεταξύ άλλων στο Μουσείο εκτίθεται υλικό από τη Σουηδία, από τη Βικελαία Δημοτική Βιβλιοθήκη, από την βιβλιοθήκη της Ελληνικής Βουλής, υλικό που έδωσε η οικογένειά του, αλλά και το Ίδρυμα για τον Ούλοφ Πάλμε και το ίδρυμα Ανδρέα Παπανδρέου, από τη Βιβλιοθήκη του Εργατικού κινήματος της Σουηδίας, από την οικογένεια Παπαγεωργίου, την οικογένεια Νίκου Μεταξά, την οικογένεια Θεόφιλου Σουρανάκη και από την Κοινότητα Μοχού
Το Cretalive βρέθηκε στο χώρο λίγα 24ωρα πριν τα επίσημα εγκαίνια και μίλησε με τον πρόεδρο του Μουσείου και του Συλλόγου "Φίλων Ούλοφ Πάλμε" κ. Μανώλη ΖερβάκηΗ τελετή των εγκαινίων θα γίνει απόψε στις 19.00 στη Πλατεία Μοχού.

Ομιλητές στην εκδήλωση θα είναι: 

• Joakim Palme, γιός του Ούλοφ Πάλμε

• Γιώργος Α. Παπανδρέου, πρώην Πρωθυπουργός

• Νίκος Παπαδόπουλος, πρώην Βουλευτής Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος Σουηδίας, επί πρωθυπουργίας Ούλοφ Πάλμε

• Γιώργος Λογοθέτης, δημοσιογράφος - συγγραφέας

ΑΦΗΓΗΣΗ: Φωτεινή Χαλαραμπίδου – Λογοθέτη

Η εκδήλωση περιλαμβάνει και την προβολή:

• Video με τον Ούλοφ Πάλμε να μιλάει για τις πολιτικές του θέσεις,

• Video - ντοκουμέντο από τις επισκέψεις του στην Κρήτη

Συμμετέχουν αφιλοκερδώς:

Ο συνθέτης Γιώργος Ανδρέου, η ερμηνεύτρια Κορίνα Λεγάκη και το μουσικοχορευτικό συγκρότημα του Πολιτιστικού Συλλόγου Μοχού.


Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ