Κλιμάκιο του ΚΚΕ στο 9ο Μαθητικό Φεστιβάλ θεάτρου και μουσικής στη Γόρτυνα

Newsroom
Newsroom

Ξεκίνησαν οι εκδηλώσεις

Κλιμάκιο του ΚΚΕ με επικεφαλής την υποψήφια βουλευτή του Νομού Ηρακλείου Γενοβέφα Χουστουλάκη και την εκλεγμένη με τη Λαϊκή Συσπείρωση στον Δήμο Φαιστού Κατερίνα Παπαδογιαννάκη παραβρέθηκε στην έναρξη των εκδηλώσεων του 9ου Μαθητικού Φεστιβάλ θεάτρου και μουσικής του Δήμου Γόρτυνας στον αρχαιολογικό χώρο της Γόρτυνας.

Στον σύντομο χαιρετισμό της η Γενοβέφα Χουστουλάκη σημείωσε πως "παρά τις περικοπές, τις ελλείψεις και τις μειώσεις που έχουν υποστεί εκπαιδευτικοί και μαθητές από όλες τις κυβερνήσεις διαχρονικά, είναι αυτοί που αντιστέκονται και που με όλες τις δυσκολίες προάγουν τον πολιτισμό. Παρά την κατάργηση των καλλιτεχνικών μαθημάτων και τον εξοστρακισμό της τέχνης από τα σχολεία είναι αυτοί οι προστάτες της πολιτιστικής μας κληρονομιάς".

Επισήμανε επίσης, πως οι αρχαιολογικοί χώροι είναι πολιτιστική κληρονομιά όλων και λαϊκή περιουσία και πως δεν χρειάζονται προστάτες και ευεργέτες, αλλά γενναία κρατική χρηματοδότη και μέριμνα.

Τέλος, κάλεσε τον λαό να διεκδικήσει αυτά που του στερούν και να περιφρουρήσει την πολιτιστική κληρονομιά του γιατί αυτή είναι συλλογική δημιουργία, λαϊκή περιουσία που έχει κοινωνική αποστολή.

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο


 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ