Βιωματικές ξεναγήσεις για μαθητές στο Μουσείο Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας!

Βιωματικές ξεναγήσεις για μαθητές στο Μουσείο Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας!

Τα εκθέματα είναι πλήρως λειτουργικά και συνοδεύονται από πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό στην ελληνική και αγγλική γλώσσα. 

Η νέα σχολική χρονιά ξεκινά και το Μουσείο Κοτσανά έχει εναρμονιστεί πλήρως στις νέες υγειονομικές απαιτήσεις της εποχής. Το Μουσείo τηρεί απαρέγκλιτα όλα τα μέτρα υγειονομικής ασφάλειας που υπαγορεύουν  οι αρμόδιοι φορείς με προτεραιότητα την υγεία και την ασφάλεια όλων μας!  

Μέσα από το τρίπτυχο επιστήμη – μύθος – καθημερινή ζωή, οι επισκέπτες απολαμβάνουν μια πρωτότυπη εκπαιδευτική και μουσειακή εμπειρία γεμάτη εναλλαγές και γόνιμα ερεθίσματα, που βασίζεται στη διάδραση, τη συμμετοχικότητα, την ανακαλυπτική προσέγγιση και την αγωγή του βλέμματος. Η βιωματική γνωριμία με επιλεγμένα εκθέματα από το εξειδικευμένο προσωπικό στηρίζεται στην αλληλεπίδραση και αποτελεί μια στοχευμένη και δυναμική διαδικασία.

Τα εκθέματα είναι πλήρως λειτουργικά και συνοδεύονται από πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό στην ελληνική και αγγλική γλώσσα. 

Το επιστημονικό προσωπικό του μουσείου - εξειδικευμένοι μηχανικοί, αρχαιολόγοι, ιστορικοί και μουσειολόγοι – καθιστούν την επίσκεψη-ξενάγηση μια πλούσια και αξέχαστη εμπειρία.

Μετά το πέρας της ξενάγησης, οι σχολικές ομάδες έχουν την ευκαιρία, εάν το επιθυμούν, να συμμετάσχουν σε μία πρωτότυπη ομαδική δράση με εκπαιδευτικό και ψυχαγωγικό χαρακτήρα στην κινητή εκθεσιακή ενότητα «Παιχνίδια στρατηγικής και επίδειξης». Με την υποστήριξη του εξειδικευμένου επιστημονικού προσωπικού του μουσείου, σε μια προσέγγιση που ενθαρρύνει την αυτενέργεια, οι μαθητές παίζουν με επιλεγμένα πλήρως ανακατασκευασμένα παιχνίδια της αρχαιότητας, όπως η τριάς (πρόδρομος της τρίλιζας), το (ο)στομάχιον (πρόγονος του παζλ και του τάνγκραμ) και ο κρυπτογραφικός δίσκος.

Εντός του μουσείου υπάρχει θεματικό καφέ, όπου προσφέρονται υψηλής ποιότητας ροφήματα και σνάκ.  

 

Προγραμματίστε εγκαίρως την επίσκεψη-ξενάγησή σας!

- Απαραίτητη η τηλεφωνική προκράτηση.

- ΗΜΕΡΕΣ/ΩΡΕΣ ΕΠΙΣΚΕΨΗΣ ΓΙΑ ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ: Δευτέρα-­‐Κυριακή 09:00-­‐17:00

Για εκπαιδευτικές επισκέψεις σε διαφορετικές ημέρες & ώρες, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.

 

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ

Μέγαρο Ιττάρ, Επιμενίδου 18, 71202

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ-ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ

Δευτέρα-Κυριακή 09.00-17.00

Τ: 2810220610, 6934557648

Ε: crete@kotsanasmuseum.com

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ