Συνομωσίας το ανάγνωσμα

Δημοσθένης Μαράκης
Δημοσθένης Μαράκης

Προσωπικά είμαι αισιόδοξος. Η λύση είναι κοντά.

Του Δημοσθένη Μαράκη

Το παρόν, θα μπορούσε να αποτελέσει θέμα συζήτησης σε συνοικιακό καφενείο ή σκετς στο Δελφινάριο (προσωπικά θα προτιμούσα το δεύτερο).

Είναι από τα θέματα συζήτησης που μας εξιτάρουν, λόγω του συνομωσιολογικού των χαρακτήρα, αλλά και γιατί δικαιολογούμε οποιουδήποτε βαθμού και επιπέδου θεωρίες συνομωσίας σε αυτά.

-Μα καλά, μιλάς σοβαρά ότι ο ιός δεν είναι αντικείμενο έρευνας και κατασκευής στο εργαστήριο; Εγώ διάβασα στο ΦΒ και είδα και σχετικό βίντεο δηλαδή, ότι κατασκευάστηκε στο εργαστήριο. Είδα βίντεο ότι αποτελεί προϊόν βιολογικού πολέμου.

-Οι ιοί, εδώ και χιλιάδες χρόνια προϋπήρχαν στα ζώα. Η μετάβασή τους στον άνθρωπο τους μετέτρεψε σε….πρόβλημα. Η ευλογιά προήλθε από την καμήλα, ο κοκίτης από τα γουρούνια, ο τυφοειδής πυρετός από τα κοτόπουλα, η γρίπη από τις πάπιες, η λέπρα από τον νεροβούβαλο, το κοινό κρυολόγημα από το άλογο, η νόσος του Lyme από τα ποντίκια και τα τσιμπούρια, ο HIV από τον πίθηκο. Η μετάλλαξη τους προκάλεσε ασθένειες στον άνθρωπο.

-Δηλαδή, θες να πεις ότι αυτό που είδα είναι ψέματα; Αποκλείεται!

-Το πρόβλημα προέκυψε όταν αυτά τα ζώα έγιναν οικόσιτα, ή εντατικοποιήθηκε η παραγωγή τους. Χρειαζόμασταν περισσότερο κρέας ως τροφή. Τα κλείσαμε σε φάρμες ελεγχόμενης, εντατικοποιημένης όμως, παραγωγής, τα μετατρέψαμε από φυτοφάγα σε χορτοφάγα, τα φορτώσαμε με αντιβιοτικά για να μην αρρωσταίνουν. Αρχίσαμε παράνομο εμπόριο εξωτικών ειδών, που τα μεταφέραμε σε άθλιες συνθήκες…..

-Πολύ επιστημονικά μας τα λες για να μας μπερδέψεις. Όλα τα ξέρεις και όλα τα στοχοποιείς. Τι να κάναμε δηλαδή; Να μην τρώμε κρέας;  Παραμύθια! Εγώ επιμένω, οι ιοί και τα μικρόβια είναι προϊόντα εργαστηρίου. Έχουν βαλθεί να μειώσουν τον πληθυσμό της γης και αυτός είναι ένας εύκολος και ωραίος τρόπος. Άσε που με αυτό τον τρόπο θα μας αναγκάσουν να εμβολιαστούμε για να μας ελέγχουν με το τσιπάκι που θα μας βάλουν. Ξέρω εγώ, τα έχω διαβάσει, τα έχω δει και τα ίδια μου έλεγε και ο Μπάμπης (τυχαίο όνομα) ο ταξιτζής (ζητώ συγνώμη από τον ευγενή κλάδο και τη συμπαθή εργατική ομάδα). Θέλουν να μας ελέγξουν, θέλουν να μεταβάλλουν το DNA μας γιατί μας ζηλεύουν! Αλλά στο τέλος, να ξέρεις θα κυριαρχήσουμε και πάλι, όπως οι αρχαίοι Έλληνες!!

-Μα οι εμβολιασμοί ευθύνονται για την εξάλειψη ασθενειών που αποδεκάτισαν στο παρελθόν το ανθρώπινο είδος. Μέσω των εμβολιασμών αυξήθηκε το προσδόκιμο επιβίωσης από τα (περίπου) 30 έτη στα 80.

-Εγώ δεν εμβολιάζομαι, να εμβολιαστούν πρώτα οι βουλευτές και αν προσπαθήσουν να μας το επιβάλλουν θα γίνει επανάσταση!!!!

Δεν ξέρω αν θα πρέπει να γελάσουμε ή να κλάψουμε με τον παραπάνω φανταστικό διάλογο, αν και οι περισσότεροι γνωρίζουμε πως, δεν είναι και τόσο φανταστικός. Σίγουρα, οφείλουμε να προβληματιστούμε. Πρωτίστως με τη λογική μας. Πρωτίστως με την ευκολία υιοθέτησης σεναρίων και θεωριών, χωρίς τη στοιχειώδη τεκμηρίωση. Αμφισβητώντας τα πάντα. Γιατί απλά μας αρέσει τι παραμύθι. Μας αρέσει το…..μπαλαμούτι, που έλεγε κάποιος γνωστός. Θα πρέπει να προβληματιστούμε με τον τρόπο σκέψης μας, αν και αυτό προϋποθέτει γνώση και αυτοκριτική. Εκεί πάσχουμε περισσότερο. Όνειρό μας, τα παιδιά μας να γίνουν επιστήμονες. Να αποκτήσουν ένα κύρος και ένα λόγο στην κοινωνία. Ταυτόχρονα όμως με τεράστια ευκολία, χωρίς κριτήριο, αμφισβητούμε και λοιδορούμε τους σημερινούς, που προσπαθούν να μας προφυλάξουν από θέματα και κακοτοπιές. Λέμε «ο λόγος στους ειδικούς» αλλά με ευκολία χαρακτηρίζουμε «κατευθυνόμενους και πουλημένους» όσους επιστήμονες μας δίνουν τα φώτα τους, «φώτα» που απέκτησαν μετά από ατέλειωτες ώρες μελέτης και εργαστηριακών πειραμάτων. Βλέπουμε και υιοθετούμε θεωρίες συνομωσίας γιατί απλά «μας βολεύει», χωρίς να ερευνήσουμε στο ελάχιστο αν αυτός ο όγκος πληροφοριών που μας σερβίρει το διαδίκτυο αληθεύει ή όχι. Ενώ, από όλα αυτά που θα διαβάσουμε, υιοθετούμε το πιο ακραίο, το πιο φανταστικό, γιατί απλά μας εξιτάρει. Θεωρούμε πιο φυσιολογικό το ακραίο από το προφανές. Με την ίδια ευκολία, έχουμε ως ειδικοί, γνώμη γιατρού, δικηγόρου, λοιμωξιολόγου, σεισμολόγου, μηχανικού……….. Η άποψή μας έχει περισσότερο βαρύνουσα σημασία από αυτή του εξειδικευμένου επιστήμονα, ενώ φυσικά απαξιούμε να παρακολουθήσουμε μια συζήτηση ειδικών επιστημόνων. Την θεωρούμε λιγότερο εύπεπτη για τα γούστα και τις «γνώσεις» μας.

Παρακολουθώ, από την αρχή της πανδημίας την καφενειακή φιλολογία που αναπτύσσεται από τους πολίτες. Στο πρώτο μέρος της, φοβισμένοι, τήρησαν τις παραινέσεις της επιστημονικής κοινότητας, παρά της αντιρρήσεις και τα αμέτρητα παραπλανητικά βίντεο που κυκλοφορούσαν. Στη δεύτερη φάση που διανύουμε παρατηρώ μια χαλάρωση. Πάρτι νέων, χαβαλές, βόλτες, μέχρι και μποτιλιάρισμα στην εθνική την πρώτη μέρα, εν μέσω καραντίνας. Ανεξήγητη συμπεριφορά, ιδίως με την τροπή της μετάδοσης. Αλλά εμείς, πάντα βρίσκουμε δικαιολογίες. Δικαιολογίες που θέτουν σε κίνδυνο δικούς μας ανθρώπους, γείτονες, γνωστούς, συγγενείς. Κανείς δεν παραβλέπει ότι υπήρξαν καθυστερήσεις, παραλείψεις και πολυγλωσσία. Μέχρι να κυκλοφορήσει το εμβόλιο, ένας είναι ο τρόπος αποφυγής της μετάδοσης. Η σωστή τήρηση μέτρων και κανόνων. Εγώ προστατεύω εσένα και εσύ εμένα. Φορώ, φορείς, φορούμε τη μάσκα μας. Τηρούμε την απόσταση ασφαλείας. Το εμβόλιο, η θεραπεία, θα είναι η λύση. Είναι η ίδια λύση που μας βοήθησε να εξαλείψουμε από τον πλανήτη όλες τις προαναφερθείσες ασθένειες. Απόδειξη, τα περιστατικά επανεμφάνισης ασθενειών που είχαν εξαλειφθεί, στις κοινότητες των αρνητών των εμβολίων. Για την πανδημία που βιώνουμε, προς το παρόν δεν υπάρχει λύση.         

Προσωπικά είμαι αισιόδοξος. Η λύση είναι κοντά.

Δυστυχώς, μόνο για μια ασθένεια δεν θα βρεθεί εμβόλιο. Είναι μια ασθένεια διαχρονική, αλλάζει συνεχώς μορφές, μεταλλάσσεται. Είναι βαθιά χαραγμένη στο DNA του ανθρώπινου είδους. Δεν επιδέχεται θεραπείας, παρά τα ιατρικά πειράματα. Δεν είναι άλλη από την ασθένεια της βλακείας. Αυτή που μας μετατρέπει σε υποχείρια. Αυτή που καταστρέφει την κριτική σκέψη. Θλίβομαι βαθιά, όταν ως απόγονοι του πολυμήχανου Οδυσσέα, ενός από τους εξυπνότερους ανθρώπους στην ιστορία, μετατρεπόμαστε σε πιόνια. Οφείλουμε να ξαναβρούμε το νόημα που θα προσδώσει στην ανθρώπινη ύπαρξή μας, «ζωή».

Ο επαναπροσδιορισμός των αναγκών και προτεραιοτήτων, είναι ζητούμενος.

Θα γίνει δεδομένος βελτιώνοντας μας;

Θα δείξει!       

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ