Επιτροπή του Δήμου Χερσονήσου εξετάζει τις ζημιές από την κακοκαιρία

Επιτροπή του Δήμου Χερσονήσου εξετάζει τις ζημιές από την κακοκαιρία

Προκειμένου να εγκριθούν οι σχετικές αποζημιώσεις. 

Ο Δήμος Χερσονήσου ενημερώνει τους δημότες ότι σήμερα, Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2020, συστήθηκε ειδική τριμελής επιτροπή, η οποία είναι αρμόδια για να διεξάγει αυτοψίες σε κύριες κατοικίες στις πληγείσες περιοχές από τις πρόσφατες φυσικές καταστροφές (χαλαζοπτώσεις και πλημμύρες που έλαβαν χώρα από 20 έως και 22 Οκτωβρίου), προκειμένου να εγκριθούν οι σχετικές αποζημιώσεις. 

Η εν λόγω Επιτροπή διενεργεί αυτοψία στις δηλωμένες στην αίτηση δικαιούχων ως πληγείσες κύριες κατοικίες, προκειμένου:

 α) Να ελέγξει ότι η κύρια κατοικία που έχει δηλωθεί είναι πληγείσα, στην περίπτωση του επιδόματος πρώτων βιοτικών αναγκών. 

β) Να ορίσει το βαθμό ζημίας της κύριας κατοικίας, στην περίπτωση του επιδόματος απλών επισκευαστικών εργασιών ή/και οικοσκευής. 

Επίσης, η Επιτροπή  προσδιορίζει το ύψος της του επιδόματος του άρθρου 2 της ΚΥΑ 33862/2019 (ΦΕΚ 1699/Β’), σύμφωνα με όσα ορίζονται στο παράρτημα αυτής.

Για να διεξαχθεί αυτοψία θα πρέπει οι πληγέντες να καταθέσουν το σχετικό αίτημα ηλεκτρονικά στο e-mail: dimos@hersonisos.gr Mόνο εάν συντρέχει σοβαρός λόγος/εξαιρετικά έκτακτη περίπτωση μπορούν να προσέλθουν και να το καταθέσουν αυτοπροσώπως στα γραφεία Πρωτοκόλλου του Δήμου (μετά από τηλεφωνικό ραντεβού), καθώς με τη με αριθμό 150/22.10.2020 απόφαση Δημάρχου έχει τεθεί σε ισχύ προσωρινή αναστολή λειτουργίας όλων των υπηρεσιών του Δήμου Χερσονήσου με φυσική παρουσία των δημοτών-συναλλασσόμενων για τη διαφύλαξη της δημόσιας υγείας από την πανδημία του κορωνοϊού.

Αναλυτικότερα, η διαδικασία χορήγησης οικονομικής ενίσχυσης πολιτών που πλήττονται από φυσικές καταστροφές και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά περιγράφονται στον παρακάτω σύνδεσμο: https://www.hersonisos.gr/press-release/press/oikonenis2020.html. Καταληκτική ημερομηνία υποβολής των αιτήσεων είναι η Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2020.

 

 

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ