Το χρονικό του χιονιά στην Κρήτη - H πρόβλεψη του Κ. Λαγουβάρδου!

Το χρονικό του χιονιά στην Κρήτη - H πρόβλεψη του Κ. Λαγουβάρδου!

​​​​​​​Τα πρώτα χιόνια θα τα δούμε από το βράδυ του Σαββάτου, ενώ ουσιαστικά αυτό το κύμα της κακοκαιρίας μας οδηγεί ως την ερχόμενη Πέμπτη.

Ουσιαστικά με χρονοκαθυστέρηση ενός 24ωρου θα εκδηλωθούν τα ακραία καιρικά φαινόμενα στην Κρήτη σε σχέση με την υπόλοιπη χώρα, σύμφωνα με την πρόγνωση που έδωσε στο Cretalive ο διευθυντης Eρευνών του Εθνικού Αστεροσκοπείου της Αθήνας Κωστας Λαγουβαρδος.

Και σήμερα όπως μας είπε καταγράφονται βροχές στην Κρήτη που θα γίνουν εντονότερες από αύριο κυρίως στα βόρεια με την αλλαγή της κατεύθυνσης των ανέμων. Οι βοριάδες που θα επικρατήσουν θα φέρουν περισσότερες βροχές ενώ από αύριο θα αρχίσει και η σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας στο νησί, που όμως θα είναι εντονότερη από την Κυριακή και μετά.

Τα πρώτα χιόνια θα τα δούμε από το βράδυ του Σαββάτου και προς Κυριακή σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές ( όπως για παράδειγμα στα Ανώγεια ) αλλά κυρίως τα φαινόμενα θα είναι πια ξεκάθαρα με την ένταση τους τη Δευτέρα και την Τρίτη. Οι ψυχρές αέριες μάζες κατεβαίνουν χαμηλότερα και τα χιόνια πια φτάνουν στην πόρτα μας!
Εκεί θα έχουμε χιονόπτωση μέχρι και στα 200 μέτρα υψόμετρο εμώ μέσα στα αστικά κέντρα θα έχουμε χιονόνερο.

Το τσουχτερό κρύο θα είναι έντονο και ουσιαστικά αυτό το κύμα της κακοκαιρίας μας οδηγεί ως την ερχόμενη Πέμπτη.

 

Φωτογραφία αρχείου: EUROKINISSI
 

Δείτε επίσης:

Στις "συμπληγάδες" του χιονιά και της ακρίβειας

Έρχεται η "Ελπίδα": "Θα χιονίσει σε περιοχές με μηδενικό υψόμετρο!"

Κακοκαιρία Ελπίδα: Η Πυροσβεστική είναι σε επιφυλακή και προειδοποιεί!

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ