Ν. Μαρκάκης: Γιατί απέτυχε η πρώτη επιχείρηση εκκένωσης του Ευαγγελισμού

Μαρία Αγαπάκη
Μαρία Αγαπάκη

Με εντολή του τότε Εισαγγελέα Εφετών ήταν έτοιμη η επιχείρηση εκκένωσης της κατάληψης αλλά δεν έγινε ποτέ...

Με πρωτοβουλία του τότε Πρύτανη του Πανεπιστήμιου Κρήτης Γιάννη Παλλήκαρη, το 2008, έγιναν όλες οι απαιτούμενες ενέργειες για επιχείρηση εκκένωσης στην κατάληψη του Ευαγγελισμού.

Τότε η κατάληψη από φοιτητές μετρούσε ήδη έξι χρόνια και, σύμφωνα με όσα αναφέρει ο τότε Εισαγγελέας Εφετών κ. Νίκος Μακράκης στο Cretalive, ο Πρύτανης τον επισκέφθηκε στο γραφείο του και υπό άκρα μυστικότητα κατέστρωσαν το σχέδιο εκκένωσης της κατάληψης.

Παράλληλα, αναφέρει ο κ. Μαρκάκης, συναντήθηκαν στα υπόγεια μεγάλου ξενοδοχείου στο Ηράκλειο ως μέτρο ώστε να μην διαρρεύσουν οι εν λόγω συζητήσεις και "τιναχθεί" το σχέδιο στον "αέρα".

Μάλιστα σε αγαστή συνεργασία εκπόνησαν και τα σχέδια ώστε να αποφευχθεί το ενδεχόμενο ανακατάληψης του Ευαγγελισμού, να αποδοθεί το κτήριο πίσω στο Πανεπιστήμιο Κρήτης όπου ανήκει και να εισέλθει σε μία νέα πορεία λειτουργίας του.

Όλα ήταν έτοιμα για την επιχείρηση, κατά τις ημέρες μετά το Πάσχα του 2008, όταν ο τότε αστυνομικός διευθυντής ανακοίνωσε στον Εισαγγελέα Εφετών Ηρακλείου ότι με διαταγή από την Αθήνα για «λόγους τάξης και ασφάλειας» ακυρώνεται η επιχείρηση.

Δείτε επίσης:

Τέλος στην, επί 21 χρόνια, κατάληψη στον "Ευαγγελισμό" - Δείτε φωτογραφίες

Δακρυγόνα και ένταση στο κέντρο του Ηρακλείου - Σε "κλοιό" πολίτες και τουρίστες - Δείτε ΒΙΝΤΕΟ

Μια ενδιαφέρουσα πρόταση για το κτίριο του Ευαγγελισμού

Λ. Σταρίδα για Ευαγγελισμό: Αυτή είναι η μακρόχρονη πορεία του εμβληματικού κτηρίου

 

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ