Οι μικροί μαθητές μαθαίνουν για τις χελώνες

Οι μικροί μαθητές μαθαίνουν για τις χελώνες

Ένα διαφορετικό πρωινό για τα παιδιά στην παραλία...

Ένα υπέροχο πρωινό πέρασαν οι Εθελοντές προστασίας θαλάσσιας χελώνας καρέτα καρέτα Σητείας με τους μαθητές της Α και Β τάξης του 4ου Δημοτικού Σχολείου Σητείας Λασιθίου.

Οι ίδιοι αναφέρουν "υποδεχτήκαμε τα παιδιά και τις δασκάλες τους,στην αρχή της παραλίας. Τους μιλήσαμε για τη χελώνα καρέτα καρέτα, από τι  απειλείται και τι πρέπει να προσέχουμε. Περπατήσαμε με τα παιδιά στην παραλία, περάσαμε ανάμεσα από ξαπλώστρες και ομπρέλες και φτάσαμε σ ένα σημείο, όπου τα παιδιά ανακάλυψαν  ίχνη από χελώνα. Τους είπαμε για τον τρόπο που βγαίνει από τη θάλασσα ,πώς σκάβει τη φωλιά, τι την ενοχλεί και τι πρέπει να κάνουμε εμείς όταν τη δούμε.

Σητεία χελώνες

Μαζί με τα παιδιά βάλαμε την περίφραξη στα σωστά σημεία και την ταμπελιτσα πού λέει ότι εκεί υπάρχει φωλιά. Τους εξηγήσαμε μετά από δύο μήνες που θα βγουν τα χελωνάκια τι  κάνουμε για να φτάσουν με ασφάλεια στη θάλασσα και πως να ξεπεράσουν τα εμπόδια που θα βρουν στην πορεία τους.

Σητεία χελώνες 2

Η καλή δουλειά πού γίνεται στα σχολεία φάνηκε από τις ερωτήσεις και απαντήσεις των παιδιών κι αυτό μας γεμίζει ικανοποίηση κι ελπίδα για το μέλλον και τους αυριανούς συνειδητοποιημένους πολίτες."

Σητεία χελώνες 3

Δείτε επίσης:

Η χελώνα caretta caretta συνεχίζει να επισκέπτεται τις παραλίες της Κρήτης για να γεννήσει
 

Εμφανίστηκαν οι πρώτες χελώνες στη Σητεία!
 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Λασίθι

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ