Παράταση για τους μικρούς ζωγράφους Εν Δράσει!

Παράταση για τους μικρούς ζωγράφους Εν Δράσει!
Newsroom
Newsroom

Ως τις 13 Ιουλίου οι συμμετοχές στο διαγωνισμό ζωγραφικής για παιδιά Δημοτικού στο πλαίσιο του Αφιερώματος στον Πολιτισμό "Cretalive Εν Δράσει... Εντέχνως"

Σε "πυρετό" δημιουργίας βρίσκονται οι μικροί ζωγράφοι που οραματίζονται και αποτυπώνουν σε χαρτί την "Πόλη μου στο Μέλλον"! Μπογιές κάθε είδους "μιλούν" σε λευκά χαρτιά, περιγράφοντας όσα τα μικρά παιδιά δημοτικού έχουν στο μυαλό τους κι όσα ευελπιστούν να δουν στην πόλη στην οποία ζουν.

Όλα αυτά στο πλαίσιο του διαγωνισμού ζωγραφικής που διοργανώνει το Cretalive.gr στο πλαίσιο του Αφιερώματος στον Πολιτισμό "Cretalive Εν Δράσει... Εντέχνως"! Λόγω του αυξημένου ενδιαφέροντος, όπως αυτό έχει αποτυπωθεί μέσω τηλεφωνημάτων, emails και ηλεκτρονικών μηνυμάτων, στο διαγωνισμό ζωγραφικής δίνεται παράταση λίγων ημερών, ως τις 13.07.22 προκειμένου οι μικροί καλλιτέχνες να έχουν το χρόνο να εκφραστούν και να "μιλήσουν" με την Τέχνη τους!

Οι μικροί καλλιτέχνες (με τη βοήθεια των γονιών τους!) θα πρέπει, αφού αναγράψουν το όνοματεπώνυμό τους, την τάξη στην οποία θα φοιτήσουν και ένα τηλέφωνο επικοινωνίας γονέα ή κηδεμόνα, να αποστείλουν τα έργα τους ως την Τετάρτη 13.07.2022 στο email: cs@onmedia.gr.

Λόγω των υγειονομικών δεδομένων που αναβάλουν την ανοιχτή πολιτιστική εκδήλωση του Cretalive, η κριτική επιτροπή αποτελούμενη από τον ιδρυτή και διευθυντή του Μουσείου Εικαστικών Τεχνών Ηρακλείου, Kωστή Σχιζάκη, τους εικαστικούς Μαρία Γρηγοριάδη και Μάνο Αποστολάκη και εκπρόσωπο του Cretalive.gr, θα εξετάσει τα έργα των μικρών ζωγράφων και τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν μέσω του Cretalive.gr.

Υπενθυμίζεται ότι οι συμμετέχοντες μαθητές καλούνται να αποτυπώσουν τις σκέψεις αλλά και το όραμά τους στο πλαίσιο του θέματος "Η πόλη μου στο μέλλον", καταθέτοντας μέσα από τη ζωγραφική τους, το πώς φαντάζονται την πόλη του Ηρακλείου, μερικές δεκαετίες μετά, ως προς τους κοινόχρηστους χώρους, τα κτίρια, το πράσινο, την κυκλοφορία αλλά και - γιατί όχι; - τους ίδιους τους δημότες!

Η κριτική επιτροπή θα καταλήξει σε τρεις ζωγραφιές παιδιών Α', Β' και Γ' Δημοτικού και τρεις ακόμη μαθητών Δ', Ε', ΣΤ' τάξης, που θα κερδίσουν από ένα δώρο - έκπληξη!

 

Δείτε επίσης:

Cretalive Εν Δράσει ... αλλά με αποστάσεις!

Κεραμική από την Κρήτη, ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο!

Άγαλμα Ρωμαίου αυτοκράτορα στο φως: το Cretalive στον χώρο της ανασκαφής της Λύττου!

Η Πέλα Σουλτάτου δηλώνει "Κρητικιά", αλλά αυτό ... δεν είναι πάντα για καλό!

Ένα Μουσείο ξυλογλυπτικής γεμάτο από... μεράκι

Ένα quiz αφιερωμένο στον Κινηματογράφο

Παρακαταθήκη αιώνων: Από την Κρητική Αναγέννηση στον «Μουσικό Αύγουστο»

Γ. Γλυκοκόκαλος στο Cretalive: «Θέλω να κάνω ένα όμορφο ταξίδι στη μουσική»

Ασπασία Παπαδοπεράκη στο Cretalive: «Οι Κρητικοί παίρνουμε μία δύναμη από τον τόπο μας»

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την πρωτοβουλία Cretalive Εν Δράσει

Πηγή: Φωτογραφία από RODNAE Productions

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ