Κοτόπουλο με σος μελιού και λάιμ

Για τους λάτρεις των γλυκόξινων γεύσεων

Υλικά

  • 300 γρ. κοτόπουλο (μπουτάκια ή στήθος κομμένο σε λωρίδες)
  • 1/3 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/4 κ. γλ. πιπέρι καγιέν
  • 1 κ. σ. βούτυρο
  • 2 κ. σ. χυμό λάιμ
  • 2 κ. σ. μέλι
  • 1 κ. σ. καστανή ζάχαρη
  • 1 κ. γλ. σάλτσα Worcestershire

Εκτέλεση

Βήμα 1
Συνδυάστε το αλεύρι και το πιπέρι καγιέν σε μια μεγάλη πλαστική σακούλα που σφραγίζει. Προσθέστε λίγο λίγο το κοτόπουλο κάθε φορά και ανακινήστε μέχρι να καλυφθεί από το μείγμα.
Βήμα 2
Λιώστε το βούτυρο σε ένα μεγάλο, αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το κοτόπουλο και μαγειρέψτε μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές.
Βήμα 3
Σε ένα μπολ ανακατέψτε το χυμό λάιμ, το μέλι, την καστανή ζάχαρη και τη σάλτσα Worcestershire. Περιχύστε στο κοτόπουλο και συνεχίστε το μαγείρεμα μέχρι να πήξει η σάλτσα, για 3 με 5 λεπτά ακόμα.

Πηγή: newsbeast.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ