Ελεύθεροι και οι τέσσερις για την σεξουαλική επίθεση στις δύο αδερφές

Ελεύθεροι και οι τέσσερις για την σεξουαλική επίθεση στις δύο αδερφές

Εγγύηση 8000 και 5000 ευρώ θα πληρώσουν οι δύο

Ελεύθεροι μετά τις απολογίες τους ενώπιον της αρμόδιας ανακρίτριας Ηρακλείου αφέθηκαν και οι τέσσερις νεαροί Γερμανοί, οι οποίοι είχαν συλληφθεί προ ημερών στην περιοχή της Χερσονήσου ως εμπλεκόμενοι σε περιστατικά βιασμού και απόπειρας βιασμού σε βάρος δύο αδερφών από την Ολλανδία, 19 και 22 ετών αντίστοιχα. 

Πιο συγκεκριμένα, ο βασικός κατηγορούμενος, ο οποίος κατηγορείται για βιασμό σε βάρος της 19χρονης Ολλανδής, αφέθηκε ελεύθερος με τον όρο της καταβολής χρηματικής εγγύησης, ύψους 8.000 ευρώ. 

Όπως τόνισαν στο Cretalive, οι συνήγοροι υπεράσπισης κ. Νίκος Παπαδαντωνάκης και Άρης Ροζάκης, ο εντολέας τους από την πρώτη στιγμή αρνήθηκε με σθένος την αποδιδόμενη κατηγορία του βιασμού, επιμένοντας ότι η ερωτική πράξη έγινε με την απόλυτη συναίνεση της 19χρονης Ολλανδής. Είχαν γνωριστεί σε μπαρ, τον ακολουθήσε στο σπίτι που είχαν μισθώσει οι τέσσερις φίλοι για τις διακοπές τους, όπου και συνευρέθηκαν ερωτικά. 

Ο φίλος του, ο οποίος κατηγορείται ότι αποπειράθηκε να βιάσει την 22χρονη αδερφή της, αφέθηκε ελεύθερος με τον όρο της καταβολής εγγύησης, ύψους 5.000 ευρώ. Σύμφωνα με την υπεράσπιση, προβλήθηκε ο ισχυρισμός ότι υπήρξε αμοιβαίο ερωτικό φλερτ. Ο κατηγορούμενος θεώρησε  ότι και η κοπέλα επιθυμούσε να προχωρήσουν, έτσι το εξέλαβε, όπως λέει, καθώς δεν μιλάει Ολλανδικά ή Αγγλικά, όταν όμως συνειδητοποίησε  ότι εκείνη δεν ήθελε, σταμάτησε αυτοβούλως. 

Οι δύο φίλοι τους, οι οποίοι αντιμετώπιζαν την κατηγορία της συνέργειας, αφέθηκαν ελεύθεροι χωρίς κανέναν περιοριστικό όρο. Επέμειναν και δύο ότι  δεν είχαν καμία σχέση με οποιονδήποτε τρόπο με τα όσα καταγγέλλονται. Μάλιστα αναφέρεται ο ένας κοιμόταν όταν οι  φίλοι του ήρθαν στο σπίτι με τις δύο αδερφές. 

Οι δύο πρώτοι απαγορεύεται να φύγουν από την Ελλάδα αν δεν καταβάλλουν προηγουμένως τα χρήματα της εγγύησης, εντός 10ημέρου.

Διαβάστε επίσης:

Δεν "αδειάζουν" οι δικαστικές αίθουσες από γυναίκες θύματα

Στον εισαγγελέα οι τέσσερις Γερμανοί μετά την καταγγελία για βιασμό και απόπειρα βιασμού

Βία κατά γυναικών: Ανησυχητικά πολλά τα επεισόδια - Αυστηρότερη αντιμετώπιση των δραστών από την δικαιοσύνη

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ