Στον δήμαρχο Ηρακλείου οι συμβασιούχοι για τις δουλειές τους

Newsroom
Newsroom

Ζητούν έκτακτη σύγκληση του δημοτικού συμβουλίου για την επικαιροποίηση της στήριξης του αιτήματος των συμβασιούχων

Στη Λότζια βρίσκονται αυτή την ώρα συμβασιούχοι εργαζόμενοι του δήμου Ηρακλείου που και μέσω της δικαστικής οδού διεκδικούν την παραμονή στις θέσεις εργασίας τους, όπου ούτως ή άλλως καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

Ο πρόεδρος των εργαζομένων στην Καθαριότητα του δήμου Ηρακλείου, Μιχάλης Καρασάββας, δικηγόροι του δήμου και πρόεδροι των Συλλόγων Εργαζομένων του δήμου Ηρακλείου βρίσκονται αυτή την ώρα στο γραφείο του δημάρχου Βασίλη Λαμπρινού, παρουσία και των αντιδημάρχων Μαρίας Καναβάκη και Γιώργος Καραντινός, ζητώντας έκτακτη σύγκληση του δημοτικού συμβουλίου για την επικαιροποίηση της στήριξης εκ μέρους του δήμου και ενώπιον του Δικαστηρίου, στη διεκδίκηση παραμονής τους στις θέσεις τους.

Οι εργαζόμενοι αύριο το πρωί καλούνται να καταθέσουν ένα υπόμνημα στο Δικαστήριο, προκειμένου να συνεκτιμηθούν οι προτάσεις για την απόφαση. Η πλευρά των εργαζομένων ζητά από το δημοτικό συμβούλιο να συνομολογήσει περί των αρχικών αιτημάτων για τη μονιμοποίησή τους, ωστόσο από το δήμο αναφέρουν ότι αυτό δεν μπορεί να γίνει γιατί είναι πέρα από τα όρια της νομιμότητας - υπάρχει άλλωστε δικαστικό προηγούμενο στο Δήμο Αγίου Δημητρίου - και παραπέμπουν τους εκπροσώπους των εργαζομένων στην πρόσφατη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, στο δεύτερο σκέλος της οποίας αναφέρεται ότι θα πρέπει να παραμείνουν στις θέσεις τους μόνιμα.

Έξω από το γραφείο του δημάρχου το "παρών" δίνουν εργαζόμενοι καθώς και ο δημοτικός σύμβουλος με τη "Λαϊκή Συσπείρωση", Δημήτρης Βρύσαλης.

συμβασιούχοι εργαζόμενοι δήμος Ηρακλείου

συμβασιούχοι εργαζόμενοι δήμος Ηρακλείου

απεργία συμβασιούχοι καθαριότητα ηράκλειο

συμβασιούχοι εργαζόμενοι δήμος Ηρακλείου


Δείτε επίσης:

Διήμερη απεργία για τους συμβασιούχους καθαριότητας ετοιμάζει το Εργατικό Κέντρο

Σε βαρύ πένθος η γενική συνέλευση για τους εργαζόμενους στην καθαριότητα

Μένουν στις θέσεις τους μέχρι νεοτέρας

Θρήνος για τον εργαζόμενο καθαριότητας- "Πάλεψε" για πάνω από τρεις μήνες

Εν αναμονή της απόφασης για το εργασιακό τους μέλλον εκατοντάδες συμβασιούχοι

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ